Tárgyfelvétel. Valaki segítene pls?
Most leszek elsőéves egyetemista és ma délután kezdődik meg a tárgyfelvétel és ha lehet, akkor én már ma estig felvenném azokat. Csak én még nem vagyok annyira annyira képben ezekkel a dolgokkal.
1) Hogyan kell felvenni a tárgyakat a Neptunon belül?
2) Hogyan lehet kiválasztani a szemináriumi oktatókat?
3) A mintatervet látva nálunk 2 tárgyat lesz majd érdemes felvenni alternatív tárgyként ebben a félévben. Lehet többet is megjelölni 2-nél a biztos bejutás érdekében, illetve van olyan lehetőség, hogy az alternatív tárgyakat rangsoroljam, magyarul azokat előrébb rakjam, ahova szívesebben kerülnék be?
4) A szemináriumoknál és az alter tárgyaknál meghatározhatom én azt, hogy azt melyik nap melyik szabad helyére szeretném berakni?
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
1.)
Tárgyak-Tárgyfelvétel-Felvesz-Bepipálod azt, amit szeretnél-mentés.
Ennyi is lett volna.
2.) Ahol bepipálod, amit akarsz ott láthatod, hogy ki tartja az adott szemináriumot és mikor.
3.) Alternatív tárgy? Nem a szabadon válaszhatóról beszélsz?
Ha arról, akkor annyit veszel fel, amennyi jól esik. Azonban érdemes a tanterv alapján haladni.
Nincs rangsor. Jelentkezni tudsz rájuk, ha van hely.
4.) Előre megvannak adva az időpontok, abból kell megteremtened a számodra legjobb órarendet.
Mi az az alternatív tárgy? Egyetemista vagyok, de nálunk nincs ilyen, és így nehezen tudok válaszolni.
Amúgy célszerű már most ránézned a tárgyfelvételre, attól, hogy nem tudod felvenni őket, körbenézhetsz, hiszen ha délutántól kezdődik, akkor már biztosan meg vannak hirdetve. Neptun - Tárgyak - Tárgyfelvétel. Ott kiválasztod, hogy a mintatanterv tárgyait mutassa, azokat, amik meg vannak hirdetve, figyelsz arra, hogy megfelelő félév legyen beállítva, és kilistázod a tárgyakat. Rákattintasz egy tárgyra, akkor részleteket látsz róla: hány kurzus van belőle, kik az oktatók, előadás / gyakorlat, milyen időpontban van stb. Ott tudod felvenni, a jobb szélén a kurzus mellett bepipálod a kis négyzetet, és alul rákattintasz a tárgy felvétele gombra, vagy valami ilyesmi, nem bonyolult :)
Az oktatót úgy tudod kiválasztani, hogy egymás alatt fel vannak sorolva a különböző kurzusok (amik ugyanazt a tárgyat jelentik, csak más tartja / más időpontban stb., és abból kiválasztod, amelyiket szeretnéd.
Nem írod, hogy melyik egyetem és milyen rendszer van, ezért nehéz megmondani, hogy fog kinézni a tárgyfelvételed. Ha rögtön versenyjelentkezés van, akkor gyorsan fel kell venni mindent, mert ha egy kurzuson betelik a létszám, akkor már nem tudsz rá jelentkezni. De van másfajta jelentkezés is, ahol pl. először bárhányan felvehetnek egy tárgyat, a limiten felül is, és őket rangsorolja a rendszer, és van, akit ledob, van, aki fennmarad. nálatok hogy működik?
1) A Tárgyfelvétel gomb alatt, értelemszerűen kattingatva.
2) Az értelemszerű kattintgatás következtében megnyitod a tárgyat, és ott (jobb esetben) fel lesz sorolva, hogy az adott tárgy mikor, hol és ki által lesz megtartva (rosszabb (valószínűbb) esetben csak egy kódszámot fogsz látni a tárgyaknál, amivel egy teljesen másik oldalon tudod megnézni az előbb leírt információkat).
3) Természetesen megjelölheted mindkét tárgyat, de 1 tárgyon belül csak 1 időpontot (nem hülyék, mindenki azt csinálná, amit felvázoltál, ha többet lehetne megjelölni). Ilyesfajta rangsorolás pedig nincs (nem rosszindulatból, de örülj neki, hogy legalább annyira képes a NEPTUN, hogy órát fel tudsz venni, extra igények kielégítésére teljesen alkalmatlan).
4) Igen, meghatározhatod, sőt, annyira te határozhatod meg, hogy neked kell bejelölnöd, viszont ha a 20 fős gyakorlatra 32-en jelentkeztek, ne legyél meglepődve ha esetleg ledob. Ha ez bekövetkezne, akkor a maradék helyekért folyik a harc gyorsasági alapon, tehát addig lehet jelentkezni, amíg van szabad hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!