Általános orvosi diploma utáni szakosodás?
Figyelt kérdés
Addig érthető (és gondolom jól értettem) hogy 6 év általános orvosi, az ad egy mesterfokozatot. Ezek után amennyire eddig tájékozódtam, 2 év rezidensképzés ami nagyjából minden területet magába foglal, ügyeletet és ilyeneket, minden általános orvosi területre kiterjedve (gondolok itt pl. a traumatológiára). Ezek után van értesülésem szerint a szó szoros értelmében vett szakosodás. ha eddig jól értettem akkor kérdés csak itt merül fel bennem, az érdekelne, hogy mennyi a szakvizsga megszerzéséhez szükséges gyakorlati idő például egy bőrgyógyász, szemész vagy fül-orr-gégész vagy akár allergológus esetében. Csak azéért érdekel, hogy a későbbi kilátásaimról tudjak valamit a diploma megszerzése után. Komoly válaszokra számítanék. Előre is köszönöm :)2017. aug. 25. 23:13
1/1 anonim válasza:
A rezidensképzés a szakosodás része. A diploma megszerzése urán jelentkezhetsz szakképzésre, aminek az első 24 hónapja az ún. törzsképzés, ezt nevezik a köznyelvben "rezidensképzésnek". És nem, nem foglal magába minden területet, már az is szakspecifikus. Persze vannak dolgok, amelyek szinte minden szakirány esetén kötelezően benne vannak a törzsképzésben (pl. törzsképzési tanfolyam, transzfúziológia tanfolyam, sürgősségi gyakorlat), de nem minden szaknak ugyanazok a törzsképzési elemei.
A törzsképzési idő után jön a szakgyakornoki idő, aminek a hossza szakágtól függ, jellemzően 3 év. Ez már az adott szakterületre teljesen specifikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!