Jár valaki Sopronba egyetemre? Tapasztalat, vélemény?
Tudom , elég tág ez a kérdés, plusz, hogy nem mondok konkrét egyetemet. De minden egyetemre kíváncsi lennnék , hogy mik a tapasztalatok, és hogy a későbbiekben el lehet-e vele helyezkedni.
Bár a művészeti egyetem kicsit jobban érdekel.
A művészeti képzés jó. Egykor 100xos túljelentkezés volt a belsőépítész szakra. Ha jól tudom ez azóta már építész szak lett, így valószínű hogy vannak ennél sokkal jobbak is Magyarországon.
Az elhelyezkedés ebben a szakmában rajtad múlik. Ha kiemelkedően tehetséges vagy akkor milliárdos lehetsz, de ha csak átlagos akkor vadászhatsz a munkák után.
Sopronban korábban is egy egyetem volt a mostanra nyugalmazott Nyugat magyarországi Egyetem, jelenleg Soproni egyetem néven fut.
Művészeti vonalon mehet a faipari karra azon belül belsőépítész, formatervező, meg ah jól tudom még két másik is van.
Illetve a másik lehetőség az AMI, alkalmazott művészeti intézet. Oda tényleg művész lelkek járnak, rajzolni kell meg jó kézügyesség de ott nem nagyon vagyok jártas.
Amiben szerintem a Soproni egyetem többet tud nyújtani mint a fővárosiak az a hagyományok. Akik ismeri őket és benne vannak azok mind jó emlékekkel távoznak az egyetemről. Mindenki szívesen tér vissza és ténylegesen közösséget is képeznek. Nem úgy mint sok helyen a HÖK-nek nevezett lebujok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!