Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a tapasztalat? Ha valaki...

Mi a tapasztalat? Ha valaki majd egyetemre szeretne menni, akkor gimnáziumból vagy szakirányú szakközépből van nagyobb esélye a felvételre.

Figyelt kérdés
Konkrétan a Mátrafüredi erdészeti szakközépről, és a Soproni erdészeti egyetemről van szó? Mennyire esélyes innen oda bejutni? Illetve kontra egy erős gimnáziumból.
2010. jan. 18. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
a szakközepet választanám a helyedben. Egy általános gimnázium nem ad semmi pluszt, a szakközépben pedig tele lesz az órarendet szakmai tantárgyakkal. Tehát mikor már elkerülsz egyetemre, már lesz valami fogalmad arról, amiről ott beszélnek. A gimnazistáknak a bölcsészkar való, meg a jog, meg orvosi, estébé. Ami perzse szintén nagyon jó, de nem neked, akinek már tervei vannak a szakmát illetően. Mindenképp SZKI legyen!
2010. jan. 18. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:

A gimnáziumokban általában jobban felkészítik az embert az érettségire és a felvételi tárgyakra, azaz ők több pontot tudnak szerezni a felvételivel.

Szakközépből akkor van egy kicsi előnyöd, ha a szaktárgy, amit ott tanulsz, az felvételi tárgy az egyetemen, mert gondolom, azt jól megtanítják szakközépben.

2010. jan. 18. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Az első válaszban sok igazság van, csak sajnos, most az oktatásban olyan faramuci helyzet van, hogy felvételinél gyakorlatilag senki sem nézni a "szaktudást", csak a lexikális tudást (így sokszor olyan embereket vesznek fel egyetemre, akik amúgy teljesen alkalmatlanok az adott szakra).

Azaz bejutni a gimnáziumból van nagyobb esélyed, de ha már felvettek, akkor mindenképp előnyöd lesz, ha szakközepet végeztél.

2010. jan. 18. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
nem teljesen szabályszerű h egy gimis több pontot visz... aki szakközépben nagyon jól tanul ( kitűnő, vagy max egy-két négyes) annak a lehetőségei megvannak ugyanúgy, mint egy gimisnek. Ráadásul hosszú távon jobban jár az egyetemen is
2010. jan. 18. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
a végtelenségig el lehet ezen vetyengeni :D:D a lényeg az, hogy ha ennyire céltudatos vagy, válaszd a szakközepet, DE úgy kell tanulnod mint a kisangyal a többi tárgyat is..hiszen mégiscsak ugyanazt az érettségit írod, mint a gimisek. Én is közgáz szakközépben vagyok, ezt akarom továbbtanulni, és hála az égnek, h nem gimis vagyok...
2010. jan. 18. 15:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! A 13 éves fiamról van szó. Megnyugodtam, mert én is azon a párton vagyok, hogy a szakirányú végzettség mindenképpen előnyösebb későbbiekben, tanulni meg így is úgy is nagyon kell. És ami nagyon fontos, hogy megnéztük a mátrafüredi iskolát, és annyira szimpatikus, emberi, természetközeli, klassz élmény volt a gyereknek, hogy azóta ez lebeg a szeme előtt, hogy ide bekerüljön. Csak valaki bogarat ültetett a fülébe, hogy nehezebben fogják felvenni innen, inkább a gimiből. Másrészt ha mégis meggondolja addigra, és nem tanul tovább, innen akkor is lehet erdész, mert ez az álma. Érettségivel meg nem sokat érne ha nem megy mégsem tovább. Mégegyszer köszönöm a hasznos válaszokat!
2010. jan. 19. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!