Mik a főbb különbségek az emberi erőforrások és a munkaügyi és tb. igazgatási szak között?
Úgy értem azon kívül, hogy az egyik a gazdasági, a másik meg a jogi karon van. Milyen feladatkörei vannak egy hr-esnek, és hol tud elhelyezkedni? A másik szakot azt talán jobban átlátom, legalábbis a tb specializációját. A munkaügyi specializáció viszont gondolom eléggé hasonló a hr-hez, nem? Melyik szak keresettebb, és mennyit keresnek nagyjából ezek az emberek? Megéri tanulni ilyen szakokon?
Most csak gyorsan összeszedtem pár kérdést, de igazából minden ezzel a 2 szakkal kapcsolatos infó, tapasztalat érdekel!
Engem is érdekeltek ezek a szakok, csak én meggondoltam magam, mert azt mondták húzós a matek emberi erőforrás alapszakon. Én pedig soha nem voltam jó matekból, 3-mas lett az érettségim, aminek viszont örültem! Továbbá nehéznek mondják a számvitelt és a pénzügyet is a szakon. Arról nem tudom mit írni, hogy milyen az elhelyezkedés vele. HR szakemberekből hiány van a munkaerőpiacon, sok helyen olyan emberek dolgoznak HR-esként, akinek nem az a végzettségük. Nem feltétlenül szükséges hozzá ilyen végzettség, bár gondolom előny, ha van.
Jogi területen ha jól tudom nincs matek, humánosabb beállítottságú. Szerintem jóval könnyebb lehet, mint az emberi erőforrások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!