Szeretnék egyetemre jelentkezni űrkutatási, elektronikai vagy mechatronika mérnökként, hogy az űrkutatás részlegben tudjak elhelyezkedni. Vélemény, javaslat?
Gyerekként sok minden érdekelt de legfőbbkép a sci-fi műfaj fogott meg és az űrvilág, technológia tanulmányozása. Sajnos gyerekként nem tudtam eldönteni mit akarok kezdeni az életemmel és borzasztó döntések sorozatával elrontottam iskolás éveimet. Gyenge érettségi mellett nem vettek fel sehova máshova és egy technikumi bizonyítványom van gyenge-áramú elektrotechnikus szakból. Jelenleg külföldön Angliában dolgozom és nagyon sokat gondolkodtam a tovább tanulásban, diplomázni szeretnék valamely fent említett mérnöki szakterületen hogy az űrkutatás, űrtechnológia fejlesztés részlegén tudjak elhelyezkedni. Szeretném tisztelt tapasztalt hallgatók véleményét kérni, milyen az egyetemista élet és mire számítsak ha én ezt a döntést meghoznám?
Előre is köszönöm kedves válaszolók segítségét, tudjátok, hogy minden vélemény sokat fog számítani nekem. :)
Nagyon köszönöm eddigi válaszaitokat, sok hasznos információra tettem szert és most már tájékozottabnak érzem magam a döntéshozatalban.
Hetedik válaszoló:
Én is jelenleg 20-as éveim közepén járok, ergo a gondolat hogy egyetemre menjek el. Családban, házvételben én sem gondolkodtam és valószínűleg sokáig nem is fogok sajnos, már a helyzetem alapból olyan hogy nem érné meg. A motivációm az hogy mindig is valami nagyot akartam alkotni és próbálkoztam filmezéssel, mielőtt kiutaztam Angliába. Egy HSC Stáb Iskola képzéssel és két ideiglenes munka elteltével rájöttem hogy itthon nem fogok megállni a szakmámban mert velejéig romlott a film művészet iparága, külföldet is megcéloztam de soha sehonnan nem jeleztek vissza. :(
Viszont az űrkutatás, a világűr felfedezése ugyanúgy érdekel, sok videót néztem, sok cikket olvastam űrhajósok életéről az ISS fedélzetén, a keletkezett űrszemét valóságos veszélyeiről és annak eltakarítási projektjeiről és a különböző kisérleti technológiák, szatellitek alkalmazásáról, történetéről. Plusz egyre többet olvasom hogy emberek még 50-es, 60-as éveikben is elmennek egyetemre valamiből lediplomázni, doktorálni. Ez mondjuk ilyen szempontból feletébb felvillanyozta az érdeklődésemet.
Ahogy a közmondás is tartja "Jó pap holtig tanul" és én márpedig holtig fogom tanulni a világűr rejtelmeit ás annak felfedezési módjait. :D
Kilencedik válaszoló:
A lakótársam Surrey-ben élt, mielőtt beköltözött velem. :O
Majd megkérdezem a szüleitől hogy hallottak-e már az SSC-ről és ha igen mit tudnak róla! :D
Egyebként most Okt. 7.-én lesz egy egyetem börze itt Londonban, University Fair 2017, amire mindenféleképp elmegyek információ gyűjtés céljából. Engem csak egy dolog aggaszt a külföldi egyetem végzés szempontjából és az a borzalmasan magas tandíj, viszont én is leginkább külföldi egyetem végzés mellett szavazok.
£6000-et elkérni évente egy BSc diploma elvégzésért kicsit sok, és a diákhiteltől nagyon tartok, mert ha nem is kell vissza fizetned amíg nincs X-összegű jövedelmed, amint annál többet keresel úgy a kamatot is levonják, ami akár az eleinte felvett diákhitel dupláját is elérheti. Ha én diákhitelt veszek fel, azzal konkrétan megbélyegezném magam, de ennek majd még jobban utána nézek.
Most per-pillanat krypto-valutával és bináris opciókkal tőzsdézek hogy összegyűjtsem a pénzt az egyetemre, és eddig sikerült valamit alkotnom, habár még semmi ahhoz képest amit össze kell rá szednem, de kezdek rájönni a lényegére. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!