Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik a ponthatár?

Hogy működik a ponthatár?

Figyelt kérdés
Ha egy szak nem telik be akkor az azt jelenti, hogy bekerülhettek volna még emberek akár 280 ponttal is csak nem voltak, vagy ez előre megvan határozva?
2017. aug. 14. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem telik be a szak, akkor a szakra vonatkozó minimál ponthatárt elérve bekerülhetnek még emberek. De nem mindenhol 280 a minimum.
2017. aug. 14. 17:48
 2/5 A kérdező kommentje:
értem :D én is így tudtam, de egy ismerősöm említette a h a ponthatár az utolsónak felvett pontja az.
2017. aug. 14. 20:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az ismerősödnek. Az "utolsóként" felvett pontja lesz a ponthatár. Ha egy szakra 60 diákot vesznek fel, akkor a "TOP60"-as listán a 60. ember pontja lesz a ponthatár.
2017. aug. 14. 22:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha idén egy szakra 366 pont volt a határ ami 15os és 7 embert vettek fel, akkor engem pl 290 ponttal is felvennenek. A válaszom telefonról írom... Előre bocs a hibákért.
2017. aug. 15. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha jelentkeztél volna, lehet, hogy felvettek volna, de akkor a te pontod lenne a ponthatár, nem az, amit most látsz.

Illetve olyan is van, hogy hivatalosan nincs kihirdetve minimum pont, de az egyetem úgy dönt, hogy pl 350 pont alatt nem vesz fel senkit, így hiába mehetne oda 60 ember a férőhely alapján, végül csak 50-et vesznek fel.

2017. aug. 15. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!