Megmondanátok, hogy ilyen esetben mit kell tennem?
Elsőéves nyelvszakos egyetemista vagyok, de első év után ott akarom hagyni, mert nagyon nem tetszik, nem szeretem, és át akarok majd menni komm. és médiatudomány szakra (más város és egyetem), mert már tudom, hogy az az, ami érdekelne, és rájöttem, hogy az idegen nyelv nem nekem való. Az érettségit ugye 2009-ben tettem le:
- emelt szintűztem németből (+40 pont)
- van egy német középfokú C típusú nyelvvizsgám (+35 pont még lehetett volna, de nem lehetett a nyelvszak kötelezően emelt szintje miatt )
- és mostmár van egy középfokú C típusú angol nyelvvizsgám
Ha komm. szakra szeretnék jelentkezni, mennyi plusszpontot kapnék?
Újra kellene érettségiznem, vagy mit kell tennem?
Segítsetek, kérlek!
tényleg nem piszkálódásból, csak figyelmeztetésként, hogy tudd, de azzal ugye tisztában vagy, hogy a komm.médiás diplomád nem sokat fog érni?
Ha pl. újságíró szeretnél lenni, jobban megérné elmenni külsőzni valami laphoz inkább, és azt az 5 évet tapasztalat és kapcsolatok szerzésével tölteni, mint egyetemen 5 évet tölteni egy olyan papír megszerzéséért, ami semmit nem fog számítani a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!