Megmondanátok, hogy ilyen esetben mit kell tennem?
Elsőéves nyelvszakos egyetemista vagyok, de első év után ott akarom hagyni, mert nagyon nem tetszik, nem szeretem, és át akarok majd menni komm. és médiatudomány szakra (más város és egyetem), mert már tudom, hogy az az, ami érdekelne, és rájöttem, hogy az idegen nyelv nem nekem való. Az érettségit ugye 2009-ben tettem le:
- emelt szintűztem németből (+40 pont)
- van egy német középfokú C típusú nyelvvizsgám (+35 pont még lehetett volna, de nem lehetett a nyelvszak kötelezően emelt szintje miatt )
- és mostmár van egy középfokú C típusú angol nyelvvizsgám
Ha komm. szakra szeretnék jelentkezni, mennyi plusszpontot kapnék?
Újra kellene érettségiznem, vagy mit kell tennem?
Segítsetek, kérlek!
Még nem jelentkeztem. :S
De nem csak max. 50 pontot lehet kapni? Vagy akkor más a helyzet, ha emeltszintűztél?
Szia! Én is hasonlóan voltam. 2009 szeptemberben elkezdtem a történelem szakot, de nagyon nem tetszett és rájöttem, hogy nem ezt akarom csinálni, hanem valami teljesen mást(óvodapedagógus), de én már 1.félév után otthagytam és most februárban már jelentkeztem is újra (szintén más városba). Én nem érettségiztem újra, csak hozzád hasonlóan azóta letettem az angol középfokú nyelvvizsgát. Szerintem neked sem kell újra, hacsak nem akarsz valamelyik tantárgyból javítani.
Különben ha "kommunikáció és médiatudomány" szakra jelentkezel, akkor az érettségi követelmények: (kettőt kell választani) magyar v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol). (ezt a 2010-es Felsőoktatási felvételi tájékoztatóból másoltam ki.)
Szóval ezek alapján megkapnád a +40 pontot az emelt német érettségire, és még a +35 pontot az angol B2 szintű C típusú nyelvvizsgára.
Úgy veszem ki abból, amit írtál, hogy még nem jelentkeztél újra, de most már csak pótfelvételi eljárásban tudnál. (vagy vársz jövő febr.-ig...)
De oda kötelező vmiből az emltszint?
Ugye nem kell magyarból emeltezni?
Még az előző vagyok.
A nyelvvizsgákért lehet max.50 pontot kapni, de amúgy meg max.80. Most nálad az emelt érettségi is pont nyelvből van, de attól még megkapod rá szerintem a 40 pontot, és még a 35-öt az angolért.
Szívesen. :)
Nincs odaírva, hogy kötelező lenne az emelt szint.
Aha, értem, köszönöm!
Csak egy gáz van még, hogy komm. és médiatud. szakra elég magas a ponthatár.
Lehet olyat csinálni pl. hogy csak németből újra írjam az emeltszintűt, hogy növeljem a pontomat, mert félek, hogy nem lesz elég. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!