Mennyire fontos az alkalmazott közgazdász képzésen a bsc ha msc-re is tervezek menni?
Jelenleg első éves pénzügy számviteles vagyok, de rájöttem hogy az közgazdaságtan vonz inkább, úgyhogy mesterre ebben az irányban szeretnék tanulni. 4 félévnyi matekot tervezek összesen teljesíteni, hogy a matematikai tudásom meglegyen egy ilyen képzéshez, viszont zavar, hogy én nem fogom tanulni azokat a tárgyakat amiket az alkalmazott közgazdaságtanon tanulók tanulnak és emiatt rosszabb szakember leszek. Mennyire van ennek alapja? Csak beképzelem hogy rosszabb helyzetben leszek?
Ti melyiket választottátok volna? Pénzügy számvitel bsc & gazdelemző msc vagy alk. gazd. bsc & gazdelemző msc?
Kérem hogy laikusok ne írjanak.
Gazdellemző halál szak, AK egy kicsit könnyebb, ennél sokkal könnyebb a psz :D
a céljaidtól függ. Ha nem volt emelt matekod akkor szenvedés lenne az alapszak is, nem véletlen követelmény ott
elvileg lehet menni pszről is, de plusz tárgyakat kellene felvennded msc-n
kemény lenne nagyon
Nézd a tanterveket, meg ezt: [link]
Nem tudom melyik egyetemen tanulsz, de nem túl fényes a helyzet. BCE-t néztem és ott is csak jóindulattal lenne meg az 50 kredit, ami a felvételhez szükséges. Ez esetben 30-at kéne pótolnod, főleg gazdaságtani és társadalomtudományi ismeretekből.
Nézd meg a linket, írja. Ha jól emlékszem nem említi a pénzügyet. AK alapképzésen az csak egy +, úgy mint pénzügyön a vezetés-szervezés vagy a marketing.
Pontosabb információt kapsz, ha felkeresed az egyetemet, ahol a mestert szeretnéd csinálni.
-gazdaságtani és társadalomtudományi ismeretek (mikroökonómia, makroökonómia,
közgazdaság, gazdálkodás) területéről 50 kredit;
-módszertani ismeretek (matematika, statisztika, ökonometria, döntéstudomány és
informatikai ismeretek) területéről 30 kredit
Ezeket kell teljesíteni a táblázat szerint. A módszertani ismeretekből meg lenne a kredit, viszont az elsőnél nem tudom, hogy a gazdálkodásba (első pontnál zárójelben) mi tartozik bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!