BCE alkalmazott közgazdász, gazdelemző vagy pénzügy számvitel? Esetleg ELTE AK? Mik a tapasztalatok?
Ezek amiket felsoroltál Magyarország legjobb gazdasági képzései.
Az ELTE AK kivételéve hosszú évek vagy évtizedek óta így van.
A BCE patinásabb, elismertebb gazdaságtudományi téren.
A három szak amit felsoroltál mind nagyon színvonalas.
A PSZ üzleti tudomány, a másik kettő közgazdasági.
Legkönnyebb a PSZ, a gazdaságelemző messze a legnehezebb. Az országban csak itt van ilyen, ők a legkeresettebbek a munkaerőpiacon. De az AK is nagyon élvonalban van.
A PSZ-re is nagy igény van.
Természetesen úgy értem, hogy az ezekre épülő mesterszakokkal együtt.
Hogy melyik alapszakról melyik mesterre mehetsz az sem mindegy. Nézd meg a BCE honlapján. Amúgy a mesterszak választásnál nem csak egy ösvény van, bár természetesen nem mindenhonnan lehet mindenhova.
Akik leszólják a Corvinust azokra ne hallgass.
Van aki irigységből szólja le, vannak olyanok akik elvből mindent leminősítenek.
És vannak akik tudatlanságból. A BCE-nek valóban vannak ócska képzései. A budai karok (agrártudományok) valóban nulla.
A pesti karokból a Társadalomtudományi Kar sem túl fényes.
De a GTK és a KTK az ország legszínvonalasabb gazdaságtudományi képzéseit kínálja.
Jól döntesz ha odamész.
Ezek közül az ELTE alkalmazott közgazdaságtan a legjobb. Szerintem mindenképp ezt jelöld első helyen.
2. Corvinus gazdelemző
3. Corvinus AK
4. Corvinus PSZ
Köszönöm a válaszokat, mostanában eléggé utánaolvastam ennek a BCE-ELTE farokméregetésnek (márbocsánat) és a leírtak alapján összegezve:
BCE: nagyobb név, színvonalas oktatás, szakok közötti+msc átjárhatóság, idősebb, tapasztaltabb tanárok tanítanak, viszont nagyon régi könyvekből, csak papíron a legjobb közgáz
ELTECON: senki se hallott róla, de sokkal színvonalasabb az oktatás, dinamikusabb, fiatal tanárok neves nyugati egyetemek könyveiből tanítanak, de éppen ezért kevés gyakorlattal rendelkeznek
nagy dilemmában vagyok, szerintem megjelölöm az ELTÉ-t is, megkérdezek egy pár ELTÉ-st és Corvinusost, aztán majd júliusig eldöntöm.
:)))
szerintem ott, ahol több álláslehetőséget kínálnak, sőt, szó szerint már zaklatnak vele, sokkal jobb az oktatás, mint egy olyan helyen, ami nem régóta létezik, és a munkáltatók többsége azt sem tudja, hogy létezik egyáltalán ilyen
egyébként psz-es vagyok, szóval már kicsit nagyobb a rálátásom, mint egy most felvételizőé (bocsi)
megértem, nem is fogok látatlanba dönteni. előtte szeretnék még beszélni eltecon, corvinus ak és a többi szakon lévő 1-1 hallgatóval, utána talán nekem is nagyobb lesz a rálátásom :)
egyébként lehet, hogy úgy jön le, hogy én mindenképpen eltés akarok lenni, pedig egyáltalán nem így van, csak minden lehetőséget fontolóra veszek. ennek ellenére köszönöm a választ, a kommenteket is számításba veszem a döntésnél :)
Az 1. választ író vagyok. Nem tudom miért pontoztak le, tudatlanságból vagy sértettségből de attól még az igazságos nem változtat.
Hozzá nem értő emberek véleményét, amúgy sem kell nagyon mérlegelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!