Szakgimnáziumból jogi egyetemre? Avagy hogyan lehet szinte a nulláról 2 év alatt eljutni felsőfokú angol tudásra?
Jelenleg Szakgimnáziumban tanulok környezetvédelmi és vízgazdálkodási szakon és most kezdem a 11.osztályt
Érettségi után a Pázmány Péter katolikus egyetem Jog és Államtudományi karán szeretném folytatni felsőfokú tanulmányaimat, Történelemből kell,és még valamilyen tantárgyból szeretnék emelt érettségit! Az iskola nem biztosít történelem faktot,sem nyelvi faktot emelt érettségi szintjére... pénzem jelenleg nincs magántanárra úgy hogy azt találtam ki hogy töriből úgy készülök fel hogy a könyv és a füzet segítségével a 9 osztályos anyagtól kezdve részletesen és módszeresen elkezdem tanulni az anyagot, az oktatási hivatal oldalán található emelt érettségikből kikövetkeztetett séma szerint, mivel nem sima gimis vagyok így csak németet tanulok amit nem annyira szeretek bár 4-5 vagyok belőle.. tavaly nyáron elkezdtem internetről angolt tanulni most nyáron ezt újrakezdtem! Szókincs,kiejtés,és igeidők, ezeket nyomom most jó tananyagaim vannak rá pl: Dohár Péter Kis angol Pdf,Imprevo angol igeidők Pdf, van egy kiejtési szótáram és egy fonetikus szógyűjtemény Pdf-em ahonnan a szavakat tanulom. Tavaly legtöbbet a könnyen gyorsan angolul youtube tananyag segítségével sokat tanulhattam melyet mai napig használok:) ezeket leszámítva úgy érzem hogy 2019 májusára nem leszek olyan szinten hogy egy emelt angol érettségit megírjak ha nem fogok huzamosabb ideig magántanárhoz járni, de gondoltam arra hogy hatodik középfokú érettségi tárgynak felvenném az angolt plusz útközben letennék egy b2 nyelvvizsgát. Ezek összesen nem érnek fel az emelt érettségiért kapható 50 ponttal,csak majdnem! Szóval ki mit tanácsolna? Akármit meghallgatok akár a jogi szakmával,akár az egyetemmel vagy a tanulási irányelvekkel kapcsolatban:)
Én is gondolkodom a jogon, de én a gimivel már végeztem. Most bocsi ha hülye vagyok és javítsatok ki, de én úgy értelmeztem, hogy jogon EGY tárgyból kell emelt érettségi, mégpedig vagy töri vagy magyar vagy idegen nyelv.
Én egyébként - mivel jó vagyok több nyelvből is - emelt nyelvi érettségin + nyelvvizsgán gondolkodom. Két legyet egy csapásra. Bejutás szempontjából ezzel érsz a legtöbbet. :) Egyetemen mondjuk a törinek tudnád hasznát venni, bár azok alapján, amiket a tananyagból kiolvastam, ott úgyis rongyra
tanulnád magadat, tehát akkora veszteségnek azért nem kell elkönyvelni ha nem emelt töriztél. Amúgy meg abból emeltezz, amihez több érzéked van. :)
Ja, és nem lehetetlen! Én itthon tanultam meg úgy idegen nyelvet, hogy bármikor leérettségiznék belőle. :) Egyből már meg is tettem és az utolsó évben semennyit sem tanultam rá. Ötös lett. Mondjuk akinek nincs nyelvérzéke, annak oké... Hagyja egyedül. Viszont mondjuk egy törit lazán meg tudsz csinálni. Azért annyival nem kell több az emelthez, hogy lehetetlen legyen. A követelmény pedig publikus, nézz utána. A suliban legyél csillagos hatos, annyit meg egy jogra készülőnek tudnia kell önállóan is hozzákészülni, hogy meglegyen az emelt. Én nagy harcos természet vagyok, abból a 25%-ból, aki nem ismeri a "lehetetlen" szót ellenére annak, hogy sokszor a seggemet a földhöz verem készülés közben, mialatt vért izzadok. Szóval elhiheted. Meg lehet a törit csinálni egyedül is. Jogon kb. 10 - szer annyi lesz csak (!) a római jog tételeid száma, mint az érettségi tételek összesen.
2 - es voltam.
Nem néztem utána ennyire részletesen, de amennyire tudom, csak egyszer járt pont emeltért, nem? Tehát felesleges a kettő. Lehet, hogy rosszul gondolom.
Viszont ugye ha én most 2-3 nyelvvizsgával beállítanék, messze kimaxolnám a pontokat. Ezért van limit a pluszpontoknál.
Azt nem tudtam hogy kettőre is kapsz pontot, mert megmondom őszintén, nekem egyéb jogcímeken egy emelttel már összejött a max. pluszpont, így ki sem kalkuláltam két emelttel. :D Eszembe nem jutott volna. :D
Nehéz döntés. Vagy a két tárgy együtt vagy nyelvvizsga + egy tárgy. Bár ha a nyelvvizsga megvan, akkor a nyelvi érettségi is simán meglenne. :D Mondjuk mivel egyetemen fingani sincs idő - ha igazak a hírek - lehet hogy nem ártana most letudni a nyelvvizsgát. Az úgyis kelleni fog. Én megcsinálnám mindet a helyedben. :) A jogihoz képest elvileg könnyűnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!