A vegyészmérnökök álláshirdetése több, mint a biomérnököké, de a fizetésük is több és nehezebb is elvégezni?
Vegyészmérnökként több lehetőséged van :)
De szerintem egyformán nehéz elvégezni mindkettőt.
(Most leszek elsőéves vegyészmérnök)
Vegyészmérnökként sok a lehetőség mindenhol, én az vagyok. Itthon, ahhoz képest hogy nincs bioipar, biomérnöki képzés sok helyen van, igaz komolytalan... BME-n ugyanolyan nehéz mindkettő.
Amúgy gyógyszeriparban mindkettővel jól lehet keresni, sőt bioval néhol jobban. De a végén ami számít, hogy ki lesz menedzser és ki marad mérnök.
Összességében a vegyészmérnököt ajánlom, mert onnan sok irány felé lehet indulni, aki biomérnökként jelentkezik pl gumit gyártani, a hr-es lehet nem is nézi a tapasztalatot, csak visszadob.
Remèlem látjátok mèg ezt a kèrdèst, mèg azt szeretnèm tudni, hogy mennyire èrzitek szüksègesnek az msc-t akár a phd-t ?
Az msc igazából teljesen korrekt mert akkor az úgy 5 ès fèl èv. Viszont ha mèg phd-zik is az ember az mèg +4 èv, ha jól tudom.
Ès nőkènt phd-t nem tudom mernèk -e vállalni, mert 30 èvesen vègeznèk szinte.
Vèlemènye erről valakinek van esetleg?
Vegyészmérnök BSc végzettségem van, úgyhogy kicsit elfogult leszek. A mi szempontunkból a biomérnöki kicsit könnyebnek tűnt, hiszen nem tanulják ugyanannyira a kémiát, de főleg a vegyipari tárgyakat (művelettan, FIR stb.), de cserébe ott vannak nekik a - számunkra - borzalmas biológiás tárgyak, szóval kb. ugyanolyan nehéz, és biomérnöki végzettséggel is kb. el tudod végezni a vegyészmérnöki feladatokat. Külön biomérnöki feladat viszonylag kevés van itthon (még).
BSc után MSc szinte kötelező, nagyon kevesen mennek el dolgozni három és fél év után, viszont MSc-vel a zsebükben megállnak. A PhD akkor fontos, ha esetleg tudományos, kutatói pályán gondolkozol, ott jól jöhet, de az országban egy jó helyen szerzett MSc diplomával elvileg nem kellene rossz helyzetben lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!