Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Amikor az sms-t kapom akkor...

Amikor az sms-t kapom akkor az a végleges szakot is tartalmazza ahova felvettek?

Figyelt kérdés
A kérdésem az, hogy az sms a végleges sorrendet tartalmazza-e vagy aug. 5-ig még változhat, hogy hova kerülök be. Attól, hogy elérem a ponthatárt még nem biztos, hogy bekerülök a maximálisan felvehető diákok számába. Az sms tehát a végleges továbbtanulási helyemet jelöli me?

2017. júl. 24. 22:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
azok a hű, de kompetensek jól átvertek akkor... Nincs ilyen.
2017. júl. 25. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
44%

#11 Ezt a hivatalos választ kaptam, amikor azt kérdeztem hogy miért csak 110 embert vettek fel a 145 férőhelyre:

"A létszámot azért nem töltötték föl, mert az egyetem elvből nem megy bizonyos ponthatár alá.

Ugyanis tapasztalatból nem bírják teljesíteni a követelményt."

De igazad van, egy ilyen noname senkinek kellene hinnem mint te, akinek a szava és a belelátása a rendszerbe huszadrangú.

2017. júl. 25. 14:39
 13/21 mostvagysoha válasza:
46%

Igaza van a 4-esnek.

Az egyetemeknek van lehetoseguk magasabb ponthatart huzni, hogyha azt szeretnek, hogy a szaknak megmaradjon a presztizse.

Pl. a BCE-GTK gazdalkodasi es menedzsment szakra 20-250 helyet hirdettek. Az egyetemnek lehetosege van csupan 20 embert felvenni, hogy ha ok igy akarjak.

Alapvetoen ritka dolog ez, de nem elkepzelhetetlen. A felkapottabb, nepszerubb es/vagy eros szakoknal tortenhet meg, kisebb egyetemeken nem relevans.

2017. júl. 25. 16:58
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

az egyetemen pontosan tudják, hogy nem a pontszámon múlik, ki tudja elvégezni és ki nem.

Semmi köze az egyetemnek a ponthatár alakulásához, soha nem is volt.

2017. júl. 25. 17:11
 15/21 anonim ***** válasza:
39%
Szerinted az egyetem lemondana 40 ember utani tamogatasrol?:)
2017. júl. 25. 20:24
 16/21 anonim ***** válasza:
#15 Találjatok akkor ki valamit arra is hogy miért hazudott nekem két ember is ezügyben.
2017. júl. 25. 21:00
 17/21 A kérdező kommentje:
Az sms mikorra várható? Tavaly mikor kaptátok meg?
2017. júl. 26. 20:19
 18/21 anonim ***** válasza:

Tavaly nem kaptam 7 éve felvételiztem, meg idén. Idén sem kaptam még, de már vannak ponthatárok neten...

Ha GYK-ra tudsz kérdést kiírni, azt is igazan megnézheted.

2017. júl. 26. 20:55
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. júl. 26. 23:57
 20/21 Vodafonelive ***** válasza:
Különben a #4-esnek igaza volt, én a ponthatár előtt 12 perccel tudtam, hogy felvettek. Azzal, hogy a 16-t 17-re átírtam! :) jár neki a plusz kéz!
2017. júl. 27. 05:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!