Amikor az sms-t kapom akkor az a végleges szakot is tartalmazza ahova felvettek?
#11 Ezt a hivatalos választ kaptam, amikor azt kérdeztem hogy miért csak 110 embert vettek fel a 145 férőhelyre:
"A létszámot azért nem töltötték föl, mert az egyetem elvből nem megy bizonyos ponthatár alá.
Ugyanis tapasztalatból nem bírják teljesíteni a követelményt."
De igazad van, egy ilyen noname senkinek kellene hinnem mint te, akinek a szava és a belelátása a rendszerbe huszadrangú.
Igaza van a 4-esnek.
Az egyetemeknek van lehetoseguk magasabb ponthatart huzni, hogyha azt szeretnek, hogy a szaknak megmaradjon a presztizse.
Pl. a BCE-GTK gazdalkodasi es menedzsment szakra 20-250 helyet hirdettek. Az egyetemnek lehetosege van csupan 20 embert felvenni, hogy ha ok igy akarjak.
Alapvetoen ritka dolog ez, de nem elkepzelhetetlen. A felkapottabb, nepszerubb es/vagy eros szakoknal tortenhet meg, kisebb egyetemeken nem relevans.
az egyetemen pontosan tudják, hogy nem a pontszámon múlik, ki tudja elvégezni és ki nem.
Semmi köze az egyetemnek a ponthatár alakulásához, soha nem is volt.
Tavaly nem kaptam 7 éve felvételiztem, meg idén. Idén sem kaptam még, de már vannak ponthatárok neten...
Ha GYK-ra tudsz kérdést kiírni, azt is igazan megnézheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!