Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan jöjjek rá mi legyen a...

Hogyan jöjjek rá mi legyen a szakmám?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok, nincs semmi elképzelésem mi is szeretnék lenni. Hobbimnak talán a nyelvtanulást mondhatom. Nagyon szeretek nyelvet tanulni, csak az a baj, hogy ezzel önmagában nem sokat érek. Még

Tolmács azért nem az én szakmám, mert ahhoz azért jó memória, magabiztosság kell, és hogy az adott pillanatban jól tudjak fogalmazni. (Néha előfordul, hogy nem tudom rendesen kifejezni magam, és csak hebegek-habogok.) Tudom ezek azért minden munkához szükségesek. Utánanéztem, hogy ambivertált vagyok, ami azt jelenti, hogy egyszerre introvertált és extrovertált. Szóval egyszer kicsit zárkózott, a másik pillanatban meg nem. Fordító jöhetne még szóba, de egyetemre, főiskolára nem szeretnék menni.

Külföldet nem akarom kizárni, csak szeretném előtte még itthon megpróbálni, meg ugye lehetőség hiányában jó lenne valamit Magyarországon kezdeni magammal.

Most meg fogom kapni, hogy semmi nem jó nekem, de valami olyat szeretnék, amiben inkább gépekkel kell foglalkozni, mint emberekkel; amiben használhatnám a nyelveket; ami OKJ-s képzésben is létezik.

Nagyon idegesít ez az egész, nagyon sokat kerestem már, de nem találtam semmit.

Légyszíves, ha van valami ötletetek ezzel kapcsolatban, segítsetek!

2017. júl. 12. 20:05
 1/1 anonim válasza:
Idegen nyelvi titkár
2017. júl. 13. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!