Szerintetek van esélyem bekerülni az ELTE pszichológiai szakára?

Figyelt kérdés
Most végeztem gimibe a 10.-dik osztállyal az evvegi átlagom négyes lett. Mostmár kb fel éve az az álmom hogy pszichológus legyek. Olvastam hogy kell egy emelt érettségi az nekem ha minden igaz akkor meglesz majd angolból. És ha elvégeztem az egyetemen az ot évet ugye a pszichológia szakon akkor meg utána ugye lesz a szakosodás engem a klinikai vagy a Kriminálpszichológia érdekel ugyhogy szerintem arra fogok szakosodni és akkor meg utána lehet doktoralni igaz? Mert egyik helyen azt olvastam hogy a pszichológusnak nem a másik helyen pedig azt hogy lehet doktoralni. És ha tényleg lehet akkor az négy vagy három év? Ha valami hülyeséget írtam akkor azt legyszives jatitsatok ki meg annyira nem nagyon vagyok ezekkel a dolgokkal tisztába de most mar egyre több ezzel kapcsolatos oldalt olvasok. Előre is köszönöm a válaszokat. 17/L

2017. júl. 8. 20:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) remelem neked sikerül majd bejutnod.:)
2017. júl. 10. 18:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

de ez tényleg így van. nem is szabad mindenből jeleskedmni, az már eleve bűzlik, legyen 1-2 vonalad, amiben nagyon toppon vagy, de evidens h mindenben nem lehet vki a toppon .... úgyh a felvételi téárgyakra kell ráfeküdni, aztán hidd el, az egyetem majd úgyis szelektál, ott már nem működik a gimis magolósdi, az már műfaj. ott majd úgyis rákényszerül az ember a értelmes szelektálásra, csak hát ahogyan züllik a felsőoktatás színvonala, sajnos már ebben is egyre kevésbé vagyok biztos. régebben azért még jelentett valamit az is, hogy XY-T EGY FŐISKoLáRA VAGY PEDIG EGY x EGYETEMRE VETTÉK FEL ÉS AZT VÉGEZTE EL, BÜSZKE LEHETETT RÁM, DE MA MA MÁR EZEK OLYAN SZINTEN összemosódtak és lezüllöttek, hogy nagyon kevés olyan egyetem maradt, amelynek a képzése még ér valamit.

Úgyh de igen, minden esélyed megvan bekerülni is, elvégezni is, csak aztán a lényeg utána jön ...

2017. júl. 12. 06:27
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2017. júl. 12. 17:00
 14/18 anonim ***** válasza:
de melyik egyetemre szeretnél menni?
2017. júl. 12. 17:51
 15/18 A kérdező kommentje:
Az ELTE-re szeretnek menni.
2017. júl. 12. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:
31%

na az az egyetlen értelmes hely, ahova érdemes a pszichológia esetében.

akkor viszont gyújtsd csak a pontokat, mert oda tényleg kellenek, sőt, ott kivételesen még utána is kell teljesítményt letenni. de legalább elmondhatod, h normális diplomád van (ugye ezek nem igazán megszellőztetett dolgok, de bizony hidd el, egy munkáltató majd ránéz az önéletrajzodra, azt keresi legelőször, hol végeztél, és bizony vannak X és Y egyetemek, amelyeket automatikusan félredobnak, mert kb annyit is ér a diplomájuk ... de oké, az ELTE jó cél, vagyis igazából a legjobb a mai magyar pszichológia-képzésben!)

2017. júl. 13. 06:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó... ez erősen troll hozzászólás volt. Károlisként jelzem, hogy nagyon jó ez az iskola is, korábbi felmérések szerint az ELTE pszichológiánál is jobb. Van új felmérés, amit nem olvastam? Vagy mi alapján nyert nálad az ELTE?
2017. júl. 13. 09:31
 18/18 anonim ***** válasza:
46%

hááááááát

elég annyi h ismerem mindkettőt ...

Aztán mindettől függetlenül, én azt mondom h egyházi intézményektől eleve elvenném a jogot pszichológia-szakok indításához, nem kevésszer rökönyödtem már meg. Valahogy nekem a józan észen alapuló elméletek jobban bejönnek. De hosszú ...

2017. júl. 13. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!