Kik azok, akik 450 vagy az feletti pontokat értek el érettségin? Hogy tudtátok megcsinálni?
Sziasztok! Számolgattam, de nem túl jó eredmények jöttek ki :( .
Így számoltam: németet+ magyart emelten, mindkettőt 90%-ra írtam a pontszámítóba. A többit középen 80%-nak számoltam plusz egy felsőfokú német nyelvvizsgát számoltam( bár eg mindegy mert az emeltekkel már meg lenne a 100 plusz pont) és így csak 440 pont jött ki. :o ez hogy lehet. Az egyik válaszoló írta, hogy nem is tudom mennyi de hogy hármas lett a matekja es 470valamennyi pontja lett. Na most én úgy számoltam, hogy minden ötös és 2 90%-os emelt.hogy lehet hogy mégis kevesebb jött ki? :'(
( amugy joghoz 460 pont kellene minimum)
496
egy 99%-os emelt, és egy 99%-os közép érettségit duplázok, ill. van plusz 100 pont az OKTV eredményből
szerintem sem nehéz a 450 pontot vagy többet összehozni, viszont ajánlatos kimaxolni a pluszpontokat, szóval két emelt érettségit tenni
én is csináltam másikat(97% lett), tehát csak matematikai alapon számítom a másik kettőt, eredetileg én is a két emeltem terveztem beszámíttatni
tehát nem lehetetlen, ahogyan előttem is írták többre mész azzal ha van két tárgy,amiből kiemelkedőt tudsz nyújtani, mintha az összesből próbálsz egy "átlagosabb jó" szintet
bocsi most láttam, hogy írtál
valószínűleg az a válaszoló duplázott, akinek 3-as volt a matekja
a két 90%-os emeltet ha duplázod akkor 460 pontod van, tehát ha kicsit 90 fölé tudsz írni(mondjuk 92 és 93) már simán megvan 470, ami szerintem elég biztos lehet jogra
Két emelt, maxos hozott pontok, több plusz tk, és kezdj el időben tanulni. Meg számolj azzal, hogy otthon ülsz és tanulsz hónapokig, de előtte a 12.es kötelező programok, szalagavató, arra a próbák stb miatt nem lesz annyi időd, mint szeretnéd:) érettségi után már könnyen beszélek, hogy máshogy kellett volna nekiállni...:D
Nyelvből amúgy ha lehet emeltezni jogra- nem tudom- akkor azt próbáldd meg, az relative egyszerű:)
nekem idén 458 pontom lett:)
Magyar emelt 88, angol emelt 92, dupláztam és 460.
A 12. év egy szívás. Órák teltek el azzal, hogy matekon ültem és magyart vagy angolt tanultam mert tudtam, hogy ez a kető kell ahhoz hogy felvegyenek. Az összes tanárom megutált évvégére, kivéve az angolt mert látványosan a magam dolgával törődtem. Próbáltam azt az időt amit kötelezően ott kell eltöltenemm hasznosítan, mert én reggel tudok tanulni, délutánra lefárasztanak a többiek és reggel meg ugye háromig az iskolában ülök. A magyar tanárom egy förtelem volt, nem tanultam tőle semmit ráadásul hozzá kellett (mert ugye kötelező) járnom faktra, ami 5ig tartott heti 2x. Időpocsékolás,folyamatosan tiszta ideg voltam mert közben még matek korepre is jártam meg külön angol tanárhoz is heti 2x. Nameg magyar előkészítőre szombatonként 6 órát, intenzíven.
De tudtam, hogy minimum 446 pontra lessz szükségem, tudtam, hogy ezt a két tárgyat nagyon meg kell "nyomnom" és semmi más nem számított. Igy visszagondolva nehéz volt, nagyon nehéz mikor a sok időrabló iskolai program miatt éjfélkor ültem le tanulni háromig, úgy hogy 6kor keltem. Elkezdeni nem nehéz de folyamatosan motiváltnak maradni és céltudatosnak lenni, miközben ugye a tinédzserség miatt egy csomó más dolog is zajlik a fejemben embert próbáló feladat volt.
Hogy hogyan?
To Do listek minden napra, nem alszom míg ki nem pipáltam mindent.
4 év tankönyvét alaposan újratanultam, minden témára rákerestem angolul is és olvastam hozzájuk más forrásból, hogy szélesebb legyen a látóköröm.
Módszereket tanultam, fogalmazást gyakoroltam, heti 3 vers elemzést írtam (800 szavasakat kb) és 1 reflektálást.
Amit tudtamkötelezőt angolul olvastam el, mert így két legyet ütöttem egy csapásra, PL.: Poe,Hemingway.
Év elején kaptam egy 2 oldalas, 120 művet tartalmazó listát, amik ajánlottak emelt magyarra, ebből volt 70 amik MELEGEN ajánlottak voltak és 50, ami tényleg elengedhetetlen. A 70-en átrágtam magam, igaz 40et olvastam belőle. Ez nagyon sok könyv, plána az Anna Karenina és ilyesmik.
A tételeket még ki seadták amikor a tavalyitételsor alapján már tudtam a 40-et és ugye csak 6-ot cserélnek.
Az ÖSSZES szöveggyűjteményt elolvastam, memorizáltam a számomra legkedvesebb verseket, mert ugye emelt magyaron van versfeismerés, szerencsére csak egyet nem találtam el. A szöveggyűjteményt minden héten átnéztem. (igen, nagyon unalmas).
Ja és persze sokszor bennem volt, hogy á eznem fog menni, nem bírom filmezni akarok vagy olyat olvasni,a mi tényleg érdekel vagy ALUDNI.
De ekkor mindig eszembe jutott, hogy az, akit majd felvesznek mert több pontja lesz nekem éppen azért jut oda ahol van mert én most feladnám, mert ő éppen tanul én meg rinyálok.
Sok sikert!
(ja és utolsó hónapban ha teheted ne járj be, csak otthon tanulj, én is így tettem, mert a tanárok csak beparáztatnak, valahogy mindig elfelejtik, hogy ezeket fél évvel később újra lehet írni)
Én azért azt mondom, hogy aludj legalább 6 órát naponta, mert nagyon kikészülnél.. Szüksége van a szervezetnek pihenésre is, nem csak fizikai, de szellemi munka után is.
12. osztályban első félévben jár be tisztességesen, februártól, taktikázz mikor mész be, és nem. Pl. egy rajz, 2. idegen nyelv dolgozatra ne menj be, jelents beteget, közben TANULJ OTTHON, ne lopd a napot, ha sulis napot hagysz ki !! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!