Kik azok, akik 450 vagy az feletti pontokat értek el érettségin? Hogy tudtátok megcsinálni?
Én nekem 455 pontom lesz, bár orvosira készülök.
Két emelt miatt alapjáraton jött +100 pont, ehhez társult a kitűnő bizonyítványért (11+12. évfolyam) járó +100.
Érettségi átlagból 89 pontot kaptam. E mellé egy 86%os emelt kémia, és 80-as biosz társult.
Sokat megdolgoztam érte, semmi sem lehetetlen :)
Nekem 472. Így összességében szerintem ami kell hozzá az kitartó tanulás, céltudatosság, jól be tudd osztani az idődet, meg egy kis szerencse.
Két extra jó emelt kell hozzá. Nekem ez a töri volt meg az angol, ez a két tantárgy mindig is ment meg szerettem is. Kb. 2 éve tudtam, hogy ebből a kettőből emeltezni fogok. Nagyjából már a suliban is elkezdtem azt csinálni, hogy csak erre a két tantárgyra figyeltem oda, a többin meg alibiztem. Kb. az sem érdekelt volna, ha mindenből kettes vagyok, csak ez a kettő jó legyen. Ez nagyjából azt is jelenti, hogy mindent erre a kettőre tettem fel, tehát ha az egyiket elrontottam volna, például törin pont olyan esszéket adnak ami annyira nem megy, akkor borul az egész.
Az érettségi előtti időszakban (április eleje körül) meg már teljes mértékben csak erre a kettőre koncentráltam. Angolra nem kellett tanulnom, mert már úgy mentem az emeltre, hogy volt egy C1-es nyelvvizsgám, szóval azt nagyon jól megtanították a suliban, azt hagytam is. Egy tantárgyra figyeltem teljesen, ez a töri volt, a többi nem is érdekelt. Az írásbelire felületesen megtanultam az összes szóbeli tételt, meg átolvastam egy párszor a könyveket, így mentem neki, igazából nagyon nagy szerencsém volt, mert pont olyanokat kérdeztek amiket nagyon tudtam, az írásbeli így lett 100/85 pont. Az angol 120/114. Törire a szóbeliket már nagyjából tudtam az írásbelire is, szóval azokat csak átnéztem, ott 50/50 lett a szóbeli, így lett 90%. Angolra nem kellett tanulni, ott is 30/30 a szóbeli, így az lett 96%. A többletpont így ki lett maxolva a két emelttel a 100 pont, plusz hozzá az érettségik, így lett 472.
A többin meg látszott is, hogy nem készültem rá semmit, a matekom középen lett 45%, az infóm 70%, a magyarom is csak úgy lett 86%, hogy a tanárom rendes volt. Oda úgy mentem be szóbelizni, hogy azt sem tudtam mik a tételek. Makogtam valamit 4 percig és mondta hogy jó akkor elég lesz. :DD Nekem így jött össze, hogy volt két tantárgy amire tényleg nagyon készültem meg odafigyeltem, a többiből viszont az sem érdekelt volna, ha 25% kettessel megyek át. Volt sok olyan osztálytársam, akik végig kitűnők voltak és kevesebb pontjuk lett mint nekem aki tele volt hármassal meg négyessel, mert nem bírták elviselni azt, hogy valami nem lesz nekik ötös... "Tudom, hogy nem számít, de nem néz ki jól ott a négyes"... Na így biztos nem lesz meg a 460 feletti pontszám. Sokkal egyszerűbb, ha csak két dologra kell figyelned és abból akarsz nagyon jót írni, mintha egyszerre 6 tantárgyra tanulnál és mind "csak" ilyen 80% körül lenne, tehát full ötös, de azzal kevesebb pontod van. Oké, hogy most nekem is szarul néz ki az a 45% matek hármas, de az innentől kezdve senkit nem fog érdekelni, mivel ott van a felvin a 472 pont és felvesznek ingyenesre, valaki meg végig kitűnő volt meg az érettségije is full ötös, de nem lett "csak" 430-440 pontja és megy fizetősre.
Legyél vele tisztában, hogy hova akarsz menni, nézd meg hogy ahhoz mennyi pont kell, számolgass hogy azt hogy tudod elérni, nézd meg hogy hogy lehet azt a pontot a legegyszerűbben elérni (2 emelt érettségivel!!). Ha ez megvan, és mondjuk kijön az, hogy kell neked egy 85% emelt töri meg egy 90% emelt angol, akkor ne az irodalom meg az infó érettségire készülj, hanem csak arra a kettőre. Hiába lesz 80% az irodalom közép vagy 95% az infó közép, senkit nem fog érdekelni, mert neked nem az kell. Ugyanez igaz fordítva is, senkit nem fog érdekelni, hogy 40% lett a magyar, ha a két emelt megvan 85% fölött, mert a pontodat a két emeltből fogják számolni. Csak arra koncentrálj. De biztosra kell tudnod hogy mi az amiből emeltezel és csak arra figyelni, a többit meg le kell szarni. Így lesz meg a 460+. Legalábbis nekem így lett meg.
458
Max. középiskolai pontokkal, 90+%-os érettségi átlaggal, két 80+%-os emelt szintű érettségivel (még lett volna két B2-es nyelvvizsga, ami az emeltek miatt, beszámítás szempontjából "parlagon maradt":S)
Nekem 498 lett. Mi a titka? Majdnem az amit előttem írtak. Két tárgyra feltenni sok mindent. Én utolsó évben álltam neki készülni, tudván, hogy mi számít.
De ettől függetlenül mindenen meglett 5-ös. Hidd el kedves kérdező, ha egy jó 3-4-es szintet tudsz produkálni, de van 2 tárgyad ami ~100 körül mozog, akkor a többiből is felfele fognak húzni a anárok, azaz nem fogsz 75%-kal 4-est kapni, hanem kinyögetnek veled egy 80%-os 5-öst.
Szóval mást is illik azért tanulni. De igen, 2 tantárgyat nagyon erősen megnyomni, mindent beleadni.
És nem szükséges 2 emelt. Nekem sem volt, Egy nyelvvizsgával, egy emelttel és OKTV, vagy sport, vagy bármi másból is be lehet húzni 100 többletpontot
Sziasztok!
457 :) Emelt német 84%, közép matek 97%. Nem dupláztam, mert a középiskolai jegyeim között csak egy négyes volt és az érettségi átlagom 87%. Angolból van felsőfokúm is, így jött össze.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!