Melyik szakot választhatom ezek alapján?
nézelődj a felvin!
Ott megtalálod a szakok leírását, jellemzését, egyetemeket, ponthatárokat,mindent!
Ha szereted a matekot, lehetsz matematikus, matektanár, de közgazdász is...
www.felvi.hu
Írtad a németet, ha jó vagy nyelvekből, akkor lehet akár nemzetközi gazdálkodás is, szerintem a Corvinuson a legjobb ez a szak.
Nézd meg a suli honlapját, melyik a legjobb, milyen helyen van a kar konkrétan a városon belül, ha érint, nézd meg, hogy hol van a koli, nézd meg a tanárokat, keress rájuk neten, hogy mennyi publikációjuk van, milyen szakmai hátterük, nézd meg a suli nemzetközi kapcsolatait, hová lehet menni ösztöndíjjal, milyen a kapcsolata a sulinak különböző cégekkel, ha kell szakmai gyakorlat is, akkor érdeklődj azoktól, akik oda járnak, hogy milyen helyeken gyakorlatoztak...
Mindenképp Corvinusra, BGF-re, esetleg a BME-re hajts, ezek a legjobb sulik. Gazdasági szak van sok helyen, de nem mindegyik színvonalas, elismert, küzdj a legjobb suliért! Sokaktól hallottam, akik nemzetk. gazdálkodást tanultak, hogy jó helyen töltötték a szakmai gyakorlatot, vagy már egyetem alatt gyakorlatoztak több helyen és mire kézhez kapták a diplomájukat, volt egy fix állásuk is.
Hajts rá minél jobban az idegen nyelvekre is, tanulj a német mellett egy közepes nyelvet is (mondjuk dánt, svédet), mert az angol, német annyira alap ma már, hogy ha ismersz egy kisebb nyelvet is, nagyobb az esélyed.
És persze számítógépes ismeretek, ECDL, jogsi...ilyenekre is gondolj már most, ne szakdolgozatíráskor kelljen ezekkel foglalkozni, ugyanez igaz a nyelvvizsgára is, minél hamarabb tedd le, ne utolsó évben egyetemen, amikor ezer más dologra kell tanulni.
Ha nem vesznek fel elsőre egyetemre, vagy úgy gondolod, hogy mellette is bírod, akár egy OKJ-tanfolyamot is elvégezhetsz, önmagában nem sokat ér, de kiegészítésnek ideális (és ingyenes az első 23 éves kor alatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!