Az Óbudai Egyetemen színvonalas a mérnökinformatikus képzés?
Az BME hez képest hol áll?
Mely egyetemek jók még a mérnökinfós képzésben?
Szia, én is OE-re megyek. Úgy 385 pontom lesz, de én is azért az OE-t választottam mert szimpatikusabb. Annyit nem ér a BME-s diploma, hogy +1 évet veszítsek az életemből. Egyébként külföldön meg végképp leszarják, mert egyiket sem ismerik. Itthon meg a multik nem nézik, többet számít a megjelenésed, minthogy BME-ről vagy OE-ről jössz, munkád így is úgy is lesz.
Gólyatáborban tala c:
Én csak jövő szeptemberben kezdek, de hajrá! :)
Nekem is szimpatikusabb egyelőre.
Valaki esetleg nem tudja, hogy első évben milyen nyelveket tanítanak OE -n?
Én is BME és ÓE között vaciláltam, de végül az utóbbi nyert. Olvastam szinte minden kérdést a kettővel kapcsolatban és a "kevesebb szivatás, ugyanannyi esély" jobbnak tűnt.
Szeptembertől űzöm én is ott. :D
Kedves kérdező,
Íme egy link, itt megnézheted az OE-NIK tantervét és belőheted milyen tárgyakat fogsz tanulni az egyetemen, milyen nyelveket:
Javaslom rendezd félévek szerint, kezdésnek az első féléves tárgyakat nézd meg és a tárgyak leírását.
NIK nehéz, de elismert, teljesen jó.
Viszont több embert is ismerek, aki oda járt: el ne hidd, amit pár homályökör terjeszt, hogy "gyakorlatorientált", meg "könnyebb". Francot, szét leszel szívatva, ez egy kemény nagyon szak, NIK-en meg főleg.
Azt még senkitől sem hallottam, hogy a mérnökinfó könnyű, bármelyik egyetemen is..
Amúgy az előny ha tudok viszonylag jól programozni (kb. közepes szinten, junior szinten még nem vagyok) vagy így is alázó lesz?
Most vagyok második féléves. Az első két félévben a szivatós tárgyak:
Első félévben analízis 1, programozás 1(szigorúan az elméleti része, kb. 75 algoritmust kell szóról szóra tudni a vizsgára, beugróval fűszerezve, a labor része ha figyelsz órákon, kicsit gyakorolsz otthon ha van egy kicsi érzéked is hozzá, az aláírás simán meglesz, a vizsgán jönnek a bajok). Meg az analízis 1. A második félévben a szivatós tárgyak az analízis 2, az elektronika, a programozás 2 nek szintén az elméleti része(a labor része itt is bőven teljesíthető, az elmélet a nehéz, szintén algoritmus magolás, beugróval). Ugyan második féléves vagyok, de úgy hallottam, hogy a harmadik félévben a digitális rendszerek, és a rendszerelmélet tárgyak a szivatósak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!