Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az Óbudai Egyetemen színvonala...

Az Óbudai Egyetemen színvonalas a mérnökinformatikus képzés?

Figyelt kérdés

Az BME hez képest hol áll?

Mely egyetemek jók még a mérnökinfós képzésben?

2017. júl. 1. 09:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok... Most látom, hogy elírtam az előző válaszom, a végére azt akartam írni, hogy "de amúgy NEM ROSSZ"
2017. júl. 1. 21:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is OE-re megyek. Úgy 385 pontom lesz, de én is azért az OE-t választottam mert szimpatikusabb. Annyit nem ér a BME-s diploma, hogy +1 évet veszítsek az életemből. Egyébként külföldön meg végképp leszarják, mert egyiket sem ismerik. Itthon meg a multik nem nézik, többet számít a megjelenésed, minthogy BME-ről vagy OE-ről jössz, munkád így is úgy is lesz.

Gólyatáborban tala c:

2017. júl. 2. 14:15
 13/19 A kérdező kommentje:

Én csak jövő szeptemberben kezdek, de hajrá! :)

Nekem is szimpatikusabb egyelőre.

Valaki esetleg nem tudja, hogy első évben milyen nyelveket tanítanak OE -n?

2017. júl. 2. 14:19
 14/19 anonim válasza:

Én is BME és ÓE között vaciláltam, de végül az utóbbi nyert. Olvastam szinte minden kérdést a kettővel kapcsolatban és a "kevesebb szivatás, ugyanannyi esély" jobbnak tűnt.

Szeptembertől űzöm én is ott. :D

2017. júl. 2. 22:20
 15/19 anonim válasza:

Kedves kérdező,

Íme egy link, itt megnézheted az OE-NIK tantervét és belőheted milyen tárgyakat fogsz tanulni az egyetemen, milyen nyelveket:

[link]

Javaslom rendezd félévek szerint, kezdésnek az első féléves tárgyakat nézd meg és a tárgyak leírását.

2017. júl. 4. 22:01
 16/19 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

NIK nehéz, de elismert, teljesen jó.

Viszont több embert is ismerek, aki oda járt: el ne hidd, amit pár homályökör terjeszt, hogy "gyakorlatorientált", meg "könnyebb". Francot, szét leszel szívatva, ez egy kemény nagyon szak, NIK-en meg főleg.

2017. júl. 6. 00:18
 17/19 A kérdező kommentje:

Azt még senkitől sem hallottam, hogy a mérnökinfó könnyű, bármelyik egyetemen is..

Amúgy az előny ha tudok viszonylag jól programozni (kb. közepes szinten, junior szinten még nem vagyok) vagy így is alázó lesz?

2017. júl. 6. 08:02
 18/19 Estádio de Felchút ***** válasza:
Az nem árt, ha gányoltál már (a programozás az egy másik szint), de nem azon véreznek el az emberek. Matekra és fizikára hajts rá.
2017. júl. 6. 09:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Most vagyok második féléves. Az első két félévben a szivatós tárgyak:

Első félévben analízis 1, programozás 1(szigorúan az elméleti része, kb. 75 algoritmust kell szóról szóra tudni a vizsgára, beugróval fűszerezve, a labor része ha figyelsz órákon, kicsit gyakorolsz otthon ha van egy kicsi érzéked is hozzá, az aláírás simán meglesz, a vizsgán jönnek a bajok). Meg az analízis 1. A második félévben a szivatós tárgyak az analízis 2, az elektronika, a programozás 2 nek szintén az elméleti része(a labor része itt is bőven teljesíthető, az elmélet a nehéz, szintén algoritmus magolás, beugróval). Ugyan második féléves vagyok, de úgy hallottam, hogy a harmadik félévben a digitális rendszerek, és a rendszerelmélet tárgyak a szivatósak.

2022. ápr. 24. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!