Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Corvinus, BME vagy mi legyen?...

Corvinus, BME vagy mi legyen? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nos, tudtam, hogy a BCEre nem lesz meg az államilag támogatott 450-460 pont (nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodás-menedzsment és penzügy számvitel). Ám összesítve 421 lett, a tavaly pénzügy ponthatár pedig 417 volt. Az lenne most a kérdésem első körben, hogy szerintetek mennyire emelnek ezen, illetve, tudom hogy ez a 4 pont nem sok, de reális hogy 417 maradna?

A másik kérdésem az lenne, hogy Corvinus volt mindig is a fő cél, pénzügyet azért jelöltem be mert ott alacsony a fizetős pontszám, és reménykedem ha felvesznek akkor pl 1 év után gazdmenre vagy ngre átmehetek. A kérdés így szól: inkább maradjak corvinuson ha már az az álmom, de számomra kevésbé kedvelt szakon, vagy menjek a BMEre (ugyanis ott a fizetősön 340 a ponthatár) és ott akkor azt tanulhatom amit szeretnék? (Itt viszont az egyetem nem vonzz annyira)

Előre is köszi a normális válaszokat! 😊

2017. jún. 25. 08:15
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen, sőt, tudom, hogy arra esély sincs
2017. jún. 26. 08:43
 12/24 anonim ***** válasza:

Azt döntsd el, hogy fizetősre vagy államisra akarsz/tudsz menni? A PSZ-en szerintem jelenleg a legjobb a BGE és nemzetközi gazdálkodáson is nagyon jó. Fizetősön elég drága a BCE, meg a BME is. De ha van pénzed, akkor BCE. Ha nincs és jó diplomát szeretnél, akkor BGE és oda egyből felvesznek a kívánt szakodra a pontjaid alapján.

Egyébként csinálhattad volna azt is, hogy vidékfejlesztési agrármérnökire mész a BCE-re, ahova államisra felvettek volna, és a mestert meg mondjuk logisztikán vagy pénzügyön vagy vezetés szervezésen végezted volna. Tehát mesteren ugyanoda jutottál volna már, mintha az alapképzést gazdasági szakon kezdted volna.

2017. jún. 26. 11:50
 13/24 A kérdező kommentje:
Értelek, köszi! Ahh, ilyen videkcuccos nem igazan erdekel, BGE-n pedig sajnos csak gzdment jelöltem meg, a pénzzel nemhiszem hogy gond van ha befejezem időben.
2017. jún. 26. 12:12
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
A BME GTK-n nem biztos, hogy időben be tudod fejezni.
2017. jún. 26. 12:20
 15/24 A kérdező kommentje:
Hehehe, oda jársz? Tudnál róla mesélni? 400+ ösztöndíjról hallott egyébként valaki?
2017. jún. 26. 12:54
 16/24 anonim ***** válasza:

400+ ösztöndíjról mindenki csak hallott, de senki nincs aki kapná is. Legalábbis itt a gyakorira nem ír senki. A 400+ ezek szerint csak egy mézesmadzag. Nem lehet tudni, hogy évfolyamonként, szakonként jelenleg hányan kapnak.

Nyilván nem kaphat mindenki, mert annyi pénze nincs az egyetemnek. Az egyik legtöbb bevételt a költségtérítésekből a GTK hozza az egyetemnek és nyilván nem fizetik vissza az összes lóvét, nem azért szedik be. Szóval csak korlátozott számban kaphatnak azok is akik teljesítik a kiírást. De nem tudom, mert erről nem olvasni itt meg sehol se semmit. Ennél sokkal átláthatóbb a BGE Biztos Jövő ösztöndíja, amit csak a költségtérítésesek kaphatnak és akár a tandíjad 100%-át is fedezheti. Szóval a 400+-ban ne nagyon bízzál, inkább menjél helyette duális képzésre a BGE-re vagy a BCE fehérvári karára, mert az havonta biztosan legalább 82.875 Ft nettóban, amit kézhez kapsz, abból kijön a költségtérítésed bőven, a BGE-n meg ehhez jöhet még a Biztos Jövő ösztöndíj is, a BME - GTK-n nincs duális.

2017. jún. 26. 13:21
 17/24 A kérdező kommentje:
Értelek. Köszi szépen! BGEt magában miért ajánlod? Gtk azinten azt hallotam , hogy csak a bce es a bme után van. Te ott tanulsz vagy?
2017. jún. 26. 14:20
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

Miért hasonlítod össze a BME-GTK-t a BCE-vwel vagy a BGE-vel?

Mind a szakok számának tekintetében, mind a hallgatók számának tekintetében a BGE és a BCE a legnagyobb. Mind a két helyen tudsz kettős diplomát szerezni. Elég sok botrány volt idén a BME-GTK-n, ami megtépázta a renoméját. Lesz az ELTE-n is üzleti képzés, gondolom a BME-GTK-s oktatók egy része át fog oda menni, a botrányok miatt, valószínűsítem. Te dolgod hova mész én első két helyre biztosan a BGE-t és a BCE-t írnám.

2017. jún. 27. 11:04
 19/24 anonim ***** válasza:
46%
Szia, én Corvinusos vagyok, turizmus-vendéglátásról gm-re jöttem át első év után. Bár én újrafelvézteliztem, mert 460 feletti pontom volt, de több szaktársam sulin belül intézte el ugyanezt (kb. 20-an hagytuk ott a tv-t). Ez volt a második évem és néhány adminisztratív ügyintézős programon kívül nem ért semmilyen hátrány a többiekkel szemben, akik eleve itt kezdték. :) szóval szerintem BCE legyen első helyen, ha ez a suli szimpibb.
2017. júl. 2. 14:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit hozzátennék, hogy agrár képzésről nem lehet átjelentkezni gazdaságira, és mesterre sem hiszem, hogy mehetnél, mert pl. turizmus-vendéglátás alapszakot is csak részben fogadják el egy pénzügy vagy számvitel mesterhez, sok-sok kiegészítő vizsga kell, pedig gazdasági képzés. Csak, hogy ne zavarjunk össze senkit...:)
2017. júl. 2. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!