Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán...

Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki kar vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Legfőképp olyan emberek válaszát és véleményét várom akik a KVK-ra járnak/jártak. Azt hallottam hogy a BME nagyon tanulás orientált míg a OE-n a villamosmérnöki kar leginkább gyakorlat centrikus. Ez igaz? Mennyit kell tanulni? Lenne-e időm suli mellett vagy még a szociális életem is eltűnne? Milyen a kar? Az-az egy komplett véleményt várnék tőletek, magáról a karról:) Köszönöm!

2017. jún. 24. 20:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A Kandó alapból nehéz, mint ahogy a villamosmérnöki alapszak általában. Sok energiát kell beletenni, hogy sikerüljön, de nem kérnek lehetetlent.

Amit érdemes megkérdezni magadtól: miért a villamosmérnöki szak? Mit szeretnél csinálni? Simán csinálhatsz akár mechatronikai mérnöki szakot is, az minden egyetemen könnyebb, az OE-n is sokkal. És piacképesebb, mert elmehetsz vele gépésznek, programozónak, vagy villamosmérnöknek. Amelyik jobban érdekel. :) Vidéken pl. nagyon kevés a villamosmérnöki állás.

Az OE hallgatóbarátabb mint a BME, nagyságrendekkel. A VIK-et kb. 5 év alatt szokták megcsinálni, a kandón nincs akkora szivatás + több szabadidőd marad arra, ami érdekelne is. Gyakorlatiasabb.

Sokan azért jönnek az OE-re, mert először szeretnének egy BSC-t, a BME-n nem biztos, hogy összejönne. Aztán sokan mennek oda MSC-re, ez amúgy be is válik: addigra belejön az ember, és nincs akkora kockázat.

2022. okt. 17. 20:57
 12/12 anonim válasza:

Régi kérdés de hátha felmerül friss olvasókban.

Ha levelezőre mész az Óbudai Egyetemet felejtsd el!

Az új F tantervben felére csökkentették az óraszámokat az összes alapozó tantárgyban. Integrálni egy óra alatt "tanultunk meg"...ha nem akarsz csilliárdokat kifizetni magántanárhoz itt nem fognak megtanítani semmire.

Kb. elmondják mi a követelmény, miből kell felkészülnöd és szinte mindent egyedül kell megoldanod.

Ez a tendencia most. Csak tippelünk de lehet az alapítványi egyetem struktúra miatt talán. Hogyan lehet lehozni a képzést fele költségből...

Villamosságtanból az előző tantervben volt 65 óra. Nekünk a fele, rengeteg mindenre nem volt idő mondván hogy "csak azt vesszük át ami fontos, ami kell később". Persze, jól átvágtak minket mert a 3. féléves komplex vizsga (szigorlat) viszont szépen tartalmaz mindent ami esetleg említésként felmerült.

Méréstechnikából nappalin 11 mérés van, nekünk 4 mérés volt. Az is különbözött. Önálló mérés már nincs is. Persze a komplex vizsga kiírásban kaptunk egy csokor mérést amit soha nem csináltunk. Most éppen pánikolunk, mi csináljuk először, már panaszoltunk hogy ez azért nem korrekt...

Elektronika 1-ből volt 4 óra elméletünk. Majdnem leestünk a székről olyan volt. Ha nem valamilyen műszerész, technikusi képzésből jössz vért izzadsz hogy megtanuld. Egyedül, magántanárral, bárhogy. Mert az egyetem nem sokat segít. (nekünk még szerencsénk volt mert az oktatónk tartott fakultatív órákat online, de ha tippelek ezt csak jófejségből tette meg becsületből, pénzt nem kapott érte)...

Ha valamilyen csoda folytán nem tudod a villamosmérnök tudományokat előről vissza akkor az Óbudai Egyetemet levelezősként felejtsétek el. Itt már nem kaptok olyan tudást mint régen.

okt. 19. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!