Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy csináljam? (egyetem)...

Hogy csináljam? (egyetem) (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Német nyelvi előkészítőre(1+4 év) járok egy Pest megyei gimnáziumba. Még egy évem van hátra, fordító és tolmács szeretnék lenni. Jövőre megszerzem az angol középfokú és a német felsőfokú nyelvvizsgát. Elsősorban ezzel a két nyelvvel szeretnék foglalkozni, majd az egyetemi éveim alatt szeretnék más nyelveket is tanulni. Melyik szak(ok)ra kellene jelentkeznem az ELTE-n. Lehet ott két szakon is tanulni egyszerre? (Anglisztika, germanisztika)

Előre is köszönöm a segítséget

2010. máj. 17. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyszerre csak egy szakot tudsz felvenni. Következő évben a másikat. Vagy felveszed az egyiket és év végén felveszed a másikat minornak. Pl. ha anglisztikára vesznek fel, és felveszed hozzá a germanisztika minort, akkor 50 vagy 60 kreditet ott hallgatsz. De talán esetedben jobb az egy évvel később másik szak elkezdése.
2010. máj. 17. 22:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet két szakon tanulni, de akkor az egyik szakot ki kell fizetned. Ami azt jelenti, hogy 180 kreditet (kreditenként 5000 -de mire odakerülsz, lehet hogy lesz 6000 is). elég borsos ár, számold ki! Ezzel szemben ha csak minorként veszed fel az egyik nyelvet, tehát pl. anglisztikára jelentkezel, és német lesz a minorod, egyszerre tanulhatod mindkettőt ingyen.

Ha bővebb infóra vágysz, nyugodtan írj egy e-mailt, mert pont ezt a két nyelvet tanulom és pont az ELTE-n, úgyhogy talán tudok segíteni :)

2010. máj. 17. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:
A második szerintem rosszul tudja, van egy olyan szabály, hogyha 3 féléven belül kezded meg a második szakot az elsőhöz képest, akkor a két szakon végzett féléveid egynek számítanak, így ha nem csúszol, meg tudsz csinálni kettőt államin!
2010. máj. 17. 22:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez komoly? :O Végülis még nem fizettettek velem semmit, de gondoltam a végén fognak. De én lennék a legboldogabb, ha ez így lenne! :D
2010. máj. 17. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
A tandíjat nem utólag kell kifizetni, szóval ha eddig nem fizettél, akkor nem kell.
2010. máj. 18. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tandíjra gondolok, hanem túllépett kreditekre, amiket azért léptem túl, mert egyszerre két szakot végzek. Na mindegy, majd kiderül..
2010. máj. 18. 10:15
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. máj. 18. 16:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Attól hogy én most csak anglisztikára és germanisztikára mennék attól lehetnék más nyelvű tolmács anélkül, hogy megint járnom kellene egyetemre?
2010. aug. 8. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!