Melyik szak? (humán beállítottság, részletesebben lent)
Bátyám nagyban érettségizik, közben engem azzal piszkálnak, hogy hol akarok továbbtanulni. (10.es vagyok)
Jó a szövegértésem, helyesírásom, töriből, magyarból, nyelvekből vagyok a legjobb.(Német&franciát tanulok suliba és különtanárnál angolt, német felsőfokúm és angol középfokúm már megvan)
Szüleim, tanáraim, barátaim mondják, hogy pszichológiára menjek, talán az empátia a legfőbb tulajdonságom. Gondolkodtam rajta, de sajnos nagyon tömeg/divatszakma és sok idő elvégezni...:(
A másik, amit nem tudok elfelejteni, az a lovasterápia. Kiskorom óta lovagolok, de azt mondják nem lehet elhelyezkedni, és ehhez ha jól tudom gyógypedagógiát is kell végezni, azaz 3+2 év a mesterrel együtt.
Gondolkodtam, hogy Németországban tanuljak, mert imádom a nyelvet és az országot is, el tudnám képzelni, hogy ott éljek. Általánosban nemzetiségi suliba jártam, de végül egy sima gimit választottam, mert nem bírtam a légkört. (Tanárok, osztálytársak...stb)
Fizetéssel közepesen magas elvárásiaim vannak, persze nem pénzt akarok használni felmosónak, de szeretnék állatokat tartani, jóval később családot alapítani, utazni...és nem hónapról hónapra élni, azon izgulni, hogy be tudom-e fizetni a rezsit.
A reál tárgyakkal elvagyok(nem a kettesre hajtok:D), de nem tudnám elképzelni, hogy ezekkel foglalkozzak egész életemben.
Előre köszönöm a válaszokat!
17/l
Szerintem a pszichológia egy jó irány, ha ez érdekel. Az pedig külön jó, hogy tudnád valamihez kötni! Nekem van lovasterapeuta ismerősöm (igaz, ő közben edző is), ő könnyedén megél ebből és nagyon szereti a munkáját.
A külföld szintén klassz lehetőség. Németországban és Ausztriában is kitűnő egyetemek vannak, ha így döntesz. Ezzel viszont időben el kell kezdeni foglalkozni, mert a külföldi egyetemek sok esetben teljesen más határidőkkel és feltételekkel dolgoznak a felvételi procedúra során.
Jövőre választasz fakultációt, igaz? Mit szeretnél felvenni? :)
Szia!
Ahogy elolvastam ezt rögtön arra gondoltam:
Hé egy lelkitárs❤ és egyben ugyanolyan problémával küzdő ember is...ezért muszáj volt írnom
Na szóval...
A pszihológusra én is gondoltam, de aztán rájöttem, hogy a lovasterapeuta mindig is az álmaim egyik legjobbja volt, így arra gondoltam ötvözhetném őket és gyógypedagógiát/gyógytornász szakon végeznék, amihez azt olvastam kell egy év pszihológia
És Németországban is gondolkodtam, de azt biztos forrásból tudom, hogy nagyon nehéz a felvételi, ezért a tervem a következő:
Felveszem a biológiafaktot, majd Debrecenbe megyek és ott (nem tudom a pontos nevét) kitanulom a szakmát és el is végzem, majd aztán mennék ki külföldre...
Szóval ha szeretnél beszélgethetünk erről, vagy tanáccsal láthatnánk el egymást..☺
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!