Melyik szakot ajánlanátok nekem (SOS)?
Most már nagyon el kellen döntenem, hogy milyen szakon szeretnék továbbtanulni, de sok szak/dolog érdekel és nem tudok választani. Nagyon szeretem a földrajzot (gazdaságit és természetit egyaránt), így gondolkodom a földtudományin, viszont nem tudom, hogy megérné-e elvégezni. Érdekel a pszichológia (főleg a bűnügyi, kriminál), csak az a baj, h nem lesz biosz érettségim, így nem tudom mennyire lenne ideális a szak. És nem tudom mennyi lehetőség van ilyen specializációra. Ebből kifolyólag néztem a jogász és igazgatásügyi szakokat, de mivel nem lesz töri érettségim se, így nem tudok jelentkezni. Érdekel még a terrorelhárítás, katasztrófavédelem, de nem tudom mmik kellenének hozzá. Tetszik még az építőmérnöki is, mert érdekel az építészet, csak nagyban. :D (hidak, közlekedési létesítmények...). Néztem még gazdasági szakokat, azok is érdekelnek (főleg a logisztikai, szálltmányozáási rész), a logisztikai és közl.mérnöki is. Tehát pl szívesen dolgoznék egy repülőtéren vagy hasonló. És még egy bankban is el tudnám képzelni magam. (pénzügy, számvitel).
Ami nagyon régóta vonz az a kriminológia, terrorelhárítás, csak nem tudom mennyire lenne ideális, mert elég megterhelő munka pszichésen. A lényeg számomra az h utálom a monotonitást, kell az adrenalin, a veszélyérzet, ugyanakkor csak oly mértékben amíg még biztonságos. Lehet hülyén fogalmazom de ilyen vagyok. 18F
köszi a válaszokat. ja és csehországban élünk de haza fogunk költözni valószínüleg.
Földtudományi alapképzés van az ELTE-n, PTE-n és SZTE-n, Debrecenben és műszaki földtudomány van Miskolcon. Viszont nem mindenhol vannak ugyanazok a szakirányok. Pécsről és Miskolcról nincsenek pontos információim. De földtudományiról geográfus és geológus lehetsz az ELTE, SZTE, Debreceni egyetemek közül bármelyiken, viszont a többi szakirány a csak az ELTE-n van. Mármint, földtudományról induló szakirány.. mert pl. csillagásznak tanulhatsz Szegeden is, de ott csak fizika alapképzésről, míg az ELTE-n földtudományiról is. Geofizikát még tanulhatsz Miskolcon is, de az egy kicsit különbözik az ELTE-stől, alkalmazottabb, gyakorlatiasabb.
Tudtommal földtudományit nem vehetsz fel minorként, mert ott nincs tanárképzés - persze te most nem tanárnak akarsz tanulni, de hasonló a rendszer... - de földrajzot igen, de ennek inkább kérdezz utána, ha biztosra akarsz menni itt: [link] vagy itt az adott szakhoz tartozó személynél: [link]
Még ugye lehet olyan opció is, ha nagyon elszánt vagy, hogy két szakot végzel párhuzamosan. Nem lehetetlen, de az ELTE TTK, vagy legalább is a földtudományi képzés nem kedvez az ilyen szituációknak. Teljes értékű képzés, ami kisebb-nagyobb lyukakkal, hülyén összerakott órarenddel teljesen kitölti a hetet, nehéz összeegyeztetni mással. Földtudományis voltam, most az MSc-t csinálom nappalin teljes munkaidő mellett, nem könnyű. Nem lehetetlen, de nem könnyű! :)
Köszönöm a válaszod!
Eléégé elgondolkodtam, és még nem döntöttem. De nem szeretnék két szakot párhuzamosan csinálni, mert félek h sok lenne, de ha nem tudok dönteni, akkor lehet megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!