Kertészmérnöki Msc vagy Mezőgazdasági biotechnológus? (SZIE) Melyikben van több potenciál növénykutatás szempontjából?
Én nem vettem részt ilyen képzésben, de elméletben úgy gondolom, hogy a kertészmérnök msc-n kevesebb olyan kutatás lehet, mint mezőgazdasági biotechnológusin. Utóbbi a nevéből ítélve biotechnológiával foglalkozik, míg kertészmérnökin ez csak egy lehetőség. Nyilván ott is megvan a lehetőség biotechnológiai kutatásra, de a tananyag szerteágazóbb.
Kérdés, hogy milyen kutatás érdekel? Termesztési technológiákat is lehet kutatni, szóval ez nem zárja ki egymást :).
Érdemes lenne megnézni mindkét szak tárgyait, többnyire meg lehet találni az adott egyetem honlapján. Esetleg a tanszékeknek feltenni a kérdéseket.
A Mezőgazdasági biotechnológus MSc egyértelműen színvonalasabb és piacképesebb képzés, itthon is külföldön is.
(Ha a kutatás érdekel akkor a másik nem is igazán jön számításba, hiszen a mögötte álló kar nem igazán jeleskedik ebben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!