Az érettségi jegyet nem kötelező beíratni?
Micsoda idill, valaki kérdez, a másik azonnal rávágja a rossz választ, a kérdező boldog, a válaszoló 100%-ot kap, mindenki elégedett.
Ezzel szemben ha valaki elolvassa az érettségi vizsgaszabályzatot (100/1998 kormányrendelet, nem könnyű olvasmány), akkor tudni fogja, hogy minden egyesnél jobb jegyet be fognak írni a bizonyítványba (kivéve, ha ugyanabból a tárgyból közép- és emelt szintű eredményed is van). Csak akkor nem írják be, ha megbuksz. Megbukni pl. úgy lehet, ha nem mész el az írásbelire. Ekkor a bizonyítványban nem marad nyoma, de én biztos rosszul érezném magam, ha így oldanám meg.
Értem, hogy te nem látod értelmét. Még az is lehet, hogy igazad van. Ezen nem vitatkozom. De a jogszabályt nem a vágyaink határozzák meg, akkor is be kell tartani, ha hülyeség. Van egyébként értelme, hogy komolyan vegyék az emberek az érettségit, mert ha csak úgy lehetne nem kérni a jegyet, akkor egy csomóan összevissza jelentkeznének több tárgyból, hogy vagy sikerül, vagy nem, vagy kérjük majd a jegyet, vagy nem, és így elpazarolnának egy csomó közpénzt. Mert bizony az az érettségi, amiért te nem fizetsz, sokba kerül az államnak.
Szerintem ha nem hiszel nekem, keresd meg a rendeletet, olvasgasd egy kicsit, mielőtt engem dolgoztatsz. :-) Legalább fogod látni, hogy nem olyan egyszerű. Amíg én kikeresem, hogy meggyőzzelek, azalatt csinálhatok valami hasznosat is, az igazság meg nem attól függ, hogy te elhiszed-e nekem. A forrást megadtam.
Sziasztok!
Ma bementem a suliba, hogy végre megkérdezzem az igazgatóhelyettest, mi az igazság. :)
A jegyet be kell irattatni, hacsak nincsen már korábbról más szintű érettségi ebből a tárgyból. Viszont mivel 6. tárgy, és nem felvételi, ezért sehova sem fog számítani az eredménye, csak akkor, ha ez jobb lesz, mint a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!