Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az érettségi jegyet nem...

Az érettségi jegyet nem kötelező beíratni?

Figyelt kérdés
6. tárgyam a biológia, amiből közepezek. Vegyész szakon a kémia és matek/biosz mehetne felvételi tárgynak esetemben. A matekom nagyon jó lett, így a bioszra nincs igazán szükség és nem is készültem eleget. Nem muszáj beírattatnom a bizonyítványba az eredményét? Köszönöm!

2017. máj. 13. 22:41
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Nem. A kötelezőkön kívül semmit se muszáj feltüntetni!
2017. máj. 13. 22:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, szuper!
2017. máj. 13. 23:15
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Micsoda idill, valaki kérdez, a másik azonnal rávágja a rossz választ, a kérdező boldog, a válaszoló 100%-ot kap, mindenki elégedett.

Ezzel szemben ha valaki elolvassa az érettségi vizsgaszabályzatot (100/1998 kormányrendelet, nem könnyű olvasmány), akkor tudni fogja, hogy minden egyesnél jobb jegyet be fognak írni a bizonyítványba (kivéve, ha ugyanabból a tárgyból közép- és emelt szintű eredményed is van). Csak akkor nem írják be, ha megbuksz. Megbukni pl. úgy lehet, ha nem mész el az írásbelire. Ekkor a bizonyítványban nem marad nyoma, de én biztos rosszul érezném magam, ha így oldanám meg.

2017. máj. 14. 07:02
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Bocs, az előbb melléütöttem. 100/1997-es kormányrendelet, nem 98. Azért írtam ide, hogy mindenkiben erősítsem azt az igényt, hogy inkább az indokolt válaszokat higgye el, mint a hasraütéssel bemondottakat.
2017. máj. 14. 07:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké, Neked is köszönöm!
2017. máj. 14. 10:33
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Ezt hol/hogyan írja a rendelet? Ennek így semmi értelme, ha megbukok nem írják be, de ha jobb vagyok és megütöm a kettest, akkor meg belrondítanak. Ha így van remélem ezt megváltoztatják mihamarabb! :D
2017. máj. 14. 16:51
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Idéznéd ezt a részt, kedves 2-es? Tényleg szeretném tudni én is, hogy pontosan, hogy fogalmaz a rendelet!
2017. máj. 14. 17:02
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

Értem, hogy te nem látod értelmét. Még az is lehet, hogy igazad van. Ezen nem vitatkozom. De a jogszabályt nem a vágyaink határozzák meg, akkor is be kell tartani, ha hülyeség. Van egyébként értelme, hogy komolyan vegyék az emberek az érettségit, mert ha csak úgy lehetne nem kérni a jegyet, akkor egy csomóan összevissza jelentkeznének több tárgyból, hogy vagy sikerül, vagy nem, vagy kérjük majd a jegyet, vagy nem, és így elpazarolnának egy csomó közpénzt. Mert bizony az az érettségi, amiért te nem fizetsz, sokba kerül az államnak.

Szerintem ha nem hiszel nekem, keresd meg a rendeletet, olvasgasd egy kicsit, mielőtt engem dolgoztatsz. :-) Legalább fogod látni, hogy nem olyan egyszerű. Amíg én kikeresem, hogy meggyőzzelek, azalatt csinálhatok valami hasznosat is, az igazság meg nem attól függ, hogy te elhiszed-e nekem. A forrást megadtam.

2017. máj. 14. 20:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma bementem a suliba, hogy végre megkérdezzem az igazgatóhelyettest, mi az igazság. :)

A jegyet be kell irattatni, hacsak nincsen már korábbról más szintű érettségi ebből a tárgyból. Viszont mivel 6. tárgy, és nem felvételi, ezért sehova sem fog számítani az eredménye, csak akkor, ha ez jobb lesz, mint a matek.

2017. máj. 15. 14:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Ugyanitt szeretném én is megkérdezni, hogy ha a hatodik emelt tárgyam szóbelijére nem megyek el, buktam az egész érettségit? Azt tudom, hogy ha az 5 kötelező valamelyikén nem jelenek meg, akkor javítóvizsgát kell tegyek és nem kapok bizit. Két választottam van, a biosz és a kémia, de a kémia elég pocsék lett és nincs értelme a szóbelire elmenni.
2017. jún. 7. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!