Felsőoktatásban az Anglisztika szakra kötelező az emelt angol 5-ös érettségi? Vagy jó az 58%-os 4-es érettségim is? Előre köszönöm a kulturált válaszokat!
Nem az számít, hogy 4-es vagy 5-ös, hanem a százalék. Ugyanis a pontjaidat a százalékokból adják meg.
Nem kötelező 95%-os emelt angolt írni, de akkor több a pontod, és nagyobb az esélyed, hogy belerülsz.
Tavaly az ELTE-n anglisztikán 418 volt a ponthatár. Ezt meg kéne célozni.
Vegyük azt, hogy duplázással akarsz menni: akkor max 413 pontot tudsz elérni, ezt úgy, hogy angol emelt (58*2+50 többletpont) + valami más emelt (100*2+50 többletpont). Ez ugye nem reális, hiszen 100%-os emeltet nem nagyon tudnál írni, de még ígyse lenne meg a ponthatár.
Szóval mindenképp kevés az 58%, én a helyedben újraérettségiznék belőle és egy 85%-ot megcéloznék.
4-es vagyok.
Duplázással szamoltam a pontokat, amit pedig lehet, szóval utolsó, nem tudom honnan veszed, hogy nem lehet.
Duplázás: A 2 választott érettségi tárgy százaléka duplán, plusz ha van többletpont akkor az. (Pl. Emet töri 60%, közép angol 80%, akkor: 60*2 + 80*2 + az 50 többletpont.)
A fenti hozzászólásomban a kérdező 58%-os angol emelt érettségiével számoltam, illetve hozzátettem egy 100%-os másik emelt érettségit, hogy lássa, ha egy 100%-os emeltje lenne az 58%-os angol mellé, akkor is csak 413 pontot tudna elérni.
Persze a 100%-os emelt nem reális, de én a számára elérhető max pontszámot vázoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!