Szakiskolát elhagynám 16 évesen, milyen okj képzésre járhatnék informatikán belül?
Figyelt kérdés
Most nem fejteném ki hogy miért hagynám ott(csak privât) amit most tanulok szakmát nrm trtszik és más suliba már nincs lehetõség átmenni, okj.ba szeretném elkezdeni az informatikát. és az érettségit is letenném mellé, esetleg igy szakiskola nélkül lenne rá esély hogy akár programozo,fejlesztõ legyek? Mert akkor igy ugye csak 8 általános van meg,és az érettségi,de ahogy olvasgattam láttam a képzéseket amikhez 10.osztály kell. Ha letenném az érettségit ugy hogy otthagynám a középiskolat ami szakiskola, ugyanúgy 8 általános lenne pl. a papiromon? Esetleg ez nem gáz? És ha most otthagynám a szakiskolát akkor hány év lenne az érettségi? Mondták hogy hülyeség mert igy sokkal több ideig tanulnám,mintha befejezném a szakiskolát. Egyébként 3éves a szakiskola és már 2.vagyok. ( 1 évem van)Az "otthagyod az iskolát szęgyen,nem birod kijárni,"válaszokra szívesen válaszolok privátban ugyanis, ez lenne számomra a legjobb,mimt hogy jobban megviselne az ott történtek.. köszönöm elõre a válaszokat,most nagyon jót tenne,ugyanis már psziologus fog közremüködni hogy nekem jobb legyen. Borzaszto volt ez az év,ezért szeretnék egy jo mrgoldást ki taláni.. :(2017. máj. 2. 18:57
1/3 anonim válasza:
Akár mekkora szenvedés is, de ha már csak 1 évet kell kibírnod, akkor célszerű lenne letenni, ha végül nem sikerülne, akkor egyértelműen továbblépsz, ezt azért mondom neked, mert én OKJ-n vagyok jövőre végzek, és mit ne mondjak, én se vagyok oda a jelenlegi szakmámért teljesen, szóval ha végül sikerül elvégezned, legalább lenne egy papírod mégiscsak valamiről, de ettől még nem kell pont abban a szakmában el is helyezkedned, vésztartaléknak jó lesz, ha úgy adódik és kitanulod utána azt amit valóban szeretnél, mert én így fogok lépni a következő szakmámat illetően, azért osztottam meg veled ezt, az érettségit meg estin le tudod tenni, ha meg van a 10. osztályról szóló bizonyítványod, viszont az is akárcsak az iskolarendszerű OKJ-s képzés 2 év, szóval az se rövid idő.
2/3 anonim válasza:
OKJ-s képzés 8 általánossal csak számítógép szerelői van. Ez utóbbi pedig nem igazán keresett...
"Mondták hogy hülyeség mert igy sokkal több ideig tanulnám,mintha befejezném a szakiskolát." -Nekik van igazuk.
"szakiskola nélkül lenne rá esély hogy akár programozo,fejlesztõ legyek?" -Semmi ! Még érettségi is kevés: vagy tanulsz bsc-n vagy önképzés az internet segítségével + angol.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszok, ezt az 1 évet kihuzom.. :)
2017. máj. 4. 15:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!