Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most kezdek középiskolában...

Most kezdek középiskolában majd és gépgyártástechnologiai szakon leszek és a kérdés az? . (többi lent)

Figyelt kérdés
Az a kérdés hogy közép után mehetek-e főiskolára/egyetemre tervezömérnöknek.mert valaki azt mondja hogy nem meg hogy igen de nem tervezhetek semmit csak olyan szakra mehetek ahol max felügyelö karbantartó lehetek.

2017. ápr. 22. 00:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs gépgyártástechnológiai szak
2017. ápr. 22. 09:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Mármint főiskolán?az nem baj mert nem gépgyártáson akarnék menni hanem autó tervezönek jobban mondva motor.
2017. ápr. 22. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Középiskolában, az OKJ
2017. ápr. 22. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy mehetsz. Kell egy érettségi és utána jelenkezhetsz gépészmérnöki alapszakra, ami 7 féléves. Szakirányválasztás majd a 4. félév után lesz. Itt választhatsz majd, hogy gépgyártás szakirányra, minőségbiztosításra, logisztikára, géptervezőre, modellezésre stb. mész. A szakirányok egyetemneként eltérőek, illetve nem indul minden évben mindegyik, csak ha meg van egy minimális létszám! Az, hogy milyen szakirányhoz lesz kedved az úgysi az egyetem első 4. féléve után fog benned kialakulni, pl. én is géptervező akartam lenni egyetem előtt, de aztán már az 1. félévben rájöttem, hogy a ,,gépelemek tanszék" által gondozott géptervező szakirányt érdemes elfelejtetni, mert olyan vaskalapos társaságot még életemben nem láttam, így aztán én gyártós szakirányra mentem, ahol most januárban végeztem.

A hozzánemértőkre, azokra akik egyetemet még kívülről se láttak sose hallgass! Ott kezdődik, hogy a legtöbben gimnáziumból mennek mérnöki szakokra is, vagyis ők előtte az iskolában gépészettel semmilyen formában nem találkoztak, ők akkor nem mehetnének semmire?? Az más kérdés, hogy pl. én is egy erős szakközépben érettségiztem, és utána még ugyanott megcsináltam egy technikusit is, és láttam annak az előnyét a gimnazistákhoz képest (akik az elején annyit nem tudtak mi az h rugós alátét, meg hogy mi az a profileltolás egy fogaskeréknél).

Ha elkezded majd a gépészmérnökit, és továbbra is úgy látod, hogy tervező akarsz lenni, akkor meg jól fog jönni, hogyha vágod a gyártástechnológiát, mert sok konstruktőr csak rajzolja a sok baromságot, és a rajzon keresztül is látszik, hogy az se tudja, hogy mi az a marógép vagy eszterga (indolkolatlan tűrésezések, indokolatlan érdességi előírások, láncméretezés, stb, stb.) Egyetemen egyik tanárom pl. egyenesen azt állítottam, hogy a legjobb lenne, ha minden tervező, utána elvégezne egy gyártós MSc-t is (MSc= mesterképzés, ez az alapképzés után lehet megcsinálni és 4 féléves, itt már rögtön az elején egy adott szakirányt választasz ki).

2017. ápr. 22. 11:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mostakkor megnyugotam.mert minden képpen tervezö akartam lenni(szerintem ezután is):D
2017. ápr. 22. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!