Milyen középiskolában magántanulónak lenni?
Tizedikes lány vagyok. A történetem röviden annyi, hogy elég erősen művészlélek vagyok, ezt sem a tanárok sem a diákok nem kedvelik... sokszor kellett sulit váltanom. A mostani iskolámban hiába járok magyartagozatra (író/rendező szeretnék lenni) az összes tanár rám van szállva, mert nem vagyok jó a reáltárgyakból. Beszólogatnak nekem, direkt nehezebb dogát íratnak velem, nem veszik figyelembe a hivatalos papíromat arról, hogy tovább írhatom a matekdogákat stb...
Nagyon stresszesek a mindennapjaim, gyomirgörcsel megyek suliba. Tavaj hónapokig kényszeres szorongásom volt, amire mai napig gyógyszert szedek. Idén pedig ez a stressz ráment az asztmámra (ami egyébként is súlyos) annyira köhögöm, fuldoklom, hogy néha nem tudok kimenni a házból. Így nem tudok iskolába menni. Ha meg bemegyek a tanárok zavarnak haza, mert zavarom az órát (a matektanárom szerint szándékosan szabotálom). Az orvosaim értetlenül állnak a dologhoz, a legerősebb gyógyszereket kapom és nem használnak. A háziorvos, és a tüdőgondozó szakorvos is arra jutott, hogy a stressztől lehet, és nyugtatót akarnak felírni...
Szóval most, hogy már a 200. óra hiányzásnál tartok keresnem kéne valami megoldást. Azért érdekel a magántanulóság, mert más suli nincs a környéken meg már amúgy is sokszor váltottam tandíjas (erre csak ilyen van)művészeti iskola/waldorf/kollégium meg nem jöhet szóba mert nem tudjuk kifizetni.
Szóval nem a könnyebbik utat keresem (nem otthon heverészni akarok) és nem is idegenednék el a társadalomtól vagy ilyesmi...
A tanulással a reál tárgyakat kivéve nincs baj stabil négyes vagyok és szoktam is sokat tanulni.
Biztosan igazad van és mnden úgy van ahogy leírtad.
Viszont ha hiányzol akkor ne csodálkozz, ha másik dogát íratnak veled. Természetesen a másik csoport mindig könnyebb. Nálunk a papíros diákok a dolgozata 35 perc amit a gyerekek 45 percig írhatnak.
A magántanulóság olyan hogy félévente csinálsz egy osztályozóvizsgát. Nálunk most félévkor az egyik ilyen diák megbukott. Szóval ez sem egy életbiztosítás.
Nem bántásból mondom, de a munkaerőpiacon nem biztos, hogy tolerálják majd a sok hiányzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!