Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elit alakulathoz való csatlako...

Elit alakulathoz való csatlakozásnál feltétel a diploma?

Figyelt kérdés

Például a francia idegenlégiónál kell diploma vagy elég egy érettségi is?

Itthon a 2. Bertalan Árpád különleges rendeltetésű ezrednél kötelező a felsőfokú végzettség?

Ha kötelező akkor írnátok iskolákat, hogy merre tovább érettségi után?

Köszönöm a válaszokat előre is.

#diploma #Elit alakulat #Framcia idegenlégió
2017. ápr. 13. 22:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy nincs nyelvvizsgám és nem is tervezem letenni, habár beszélek angolul viszonylag jól. Eltársalgok külföldiekkel egész jól, nyilván van amit nem értek meg. Mióta gimnáziumba járok angolból 3 éve 5-ös átlagom van.
2017. ápr. 16. 12:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függetlenül válaszolok neked pontügyileg, hogy így akár 500 pontod is lehet, de ha nincs meg a középfokú angol nyelvvizsgád, ami itt már a BEKERÜLÉSHEZ IS feltétel, akkor érvénytelen lesz a jelentkezésed.

Egyébként pontszámításnál nem a jegy számít, hanem a százalék. Ha pl írsz egy középszintű töri 90%-ot meg egy magyar 80%-ot, az duplázással 2*(90+80)=340 pont. Ha meg töri emelt 70% meg egy magyar közép 80%, az összesen 2*(70+80)+50=350 pont.

Ezekhez a pontszámokhoz jöhetne még hozzá a nyelvvizsgáért járó +28 pont, mert akkor is megkapnád az érte járó pontot, hiába előírt feltétel.

De még egyszer mondom, ha nincs középfokú angol nyelvvizsgád, akkor semmi esélyed bekerülni, akármilyen érettségit is írsz.

2017. ápr. 16. 16:35
 13/17 anonim ***** válasza:

Valóban nem a jegyet nézik, hanem a százalékot, de ugye a négyes 70%-tól van talán, az meg már nem annyira vállalhatatlanul fos... bár lehet, hogy 60-tól, na mindegy.

Szerintem te még ezt a témát hanyagold, mert a leírás alapján vagy kb 10 éves :D

2017. ápr. 16. 17:11
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem tervezem eltenni a nyelvvizsgát, szóval akkor ez nekem off.

Előbb írtam, hogy 11.-es vagyok. Azért nem értek ehhez a témához, mert úgy volt, hogy nem megyek főiskolára/egyetemre és nem foglalkoztam a pontokkal.

2017. ápr. 16. 18:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát marha nagy kitartásod volt, ha eddig tartott, a nyelvvizsgáig :D
2017. ápr. 16. 19:27
 16/17 A kérdező kommentje:
Valóban marha nagy volt :). Ha nem tervezem letenni a nyelvvizsgát, anyagi okok miatt sem, és jelenleg is vizsgázom, majdnem minden második hónapba, így nem fog menni. Meglátom, hogy alakul jövőre, aztán ha lesz pénzem és időm is akkor megcsinálom.
2017. ápr. 16. 19:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Ne add fel ilyen könnyen!

Érdemes lenne utánanézni, mert ha elmész pl emelt szintű angol érettségire, és megírod jelesre, akkor kapsz egy nyelvvizsgával egyenértékű papírt, ami kiválthatná a "rendes" nyelvvizsgát, így ingyen meglenne.

Persze nem tudom milyen szinten vagy valójában, mert az emelt szintű érettégi kicsit nehezebb, mint a középfokú nyelvvizsga.

2017. ápr. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!