Elit alakulathoz való csatlakozásnál feltétel a diploma?
Például a francia idegenlégiónál kell diploma vagy elég egy érettségi is?
Itthon a 2. Bertalan Árpád különleges rendeltetésű ezrednél kötelező a felsőfokú végzettség?
Ha kötelező akkor írnátok iskolákat, hogy merre tovább érettségi után?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Attól függetlenül válaszolok neked pontügyileg, hogy így akár 500 pontod is lehet, de ha nincs meg a középfokú angol nyelvvizsgád, ami itt már a BEKERÜLÉSHEZ IS feltétel, akkor érvénytelen lesz a jelentkezésed.
Egyébként pontszámításnál nem a jegy számít, hanem a százalék. Ha pl írsz egy középszintű töri 90%-ot meg egy magyar 80%-ot, az duplázással 2*(90+80)=340 pont. Ha meg töri emelt 70% meg egy magyar közép 80%, az összesen 2*(70+80)+50=350 pont.
Ezekhez a pontszámokhoz jöhetne még hozzá a nyelvvizsgáért járó +28 pont, mert akkor is megkapnád az érte járó pontot, hiába előírt feltétel.
De még egyszer mondom, ha nincs középfokú angol nyelvvizsgád, akkor semmi esélyed bekerülni, akármilyen érettségit is írsz.
Valóban nem a jegyet nézik, hanem a százalékot, de ugye a négyes 70%-tól van talán, az meg már nem annyira vállalhatatlanul fos... bár lehet, hogy 60-tól, na mindegy.
Szerintem te még ezt a témát hanyagold, mert a leírás alapján vagy kb 10 éves :D
Köszönöm a válaszokat. Nem tervezem eltenni a nyelvvizsgát, szóval akkor ez nekem off.
Előbb írtam, hogy 11.-es vagyok. Azért nem értek ehhez a témához, mert úgy volt, hogy nem megyek főiskolára/egyetemre és nem foglalkoztam a pontokkal.
Ne add fel ilyen könnyen!
Érdemes lenne utánanézni, mert ha elmész pl emelt szintű angol érettségire, és megírod jelesre, akkor kapsz egy nyelvvizsgával egyenértékű papírt, ami kiválthatná a "rendes" nyelvvizsgát, így ingyen meglenne.
Persze nem tudom milyen szinten vagy valójában, mert az emelt szintű érettégi kicsit nehezebb, mint a középfokú nyelvvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!