Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen iskolát kell elvégezni...

Milyen iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy pl. csecsemősnővér, vagy bölcsisnéni, vagy védőnő lehessen valaki?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 13:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
akkor augusztusban a pótfelvételin tudsz jelentkezni egyetemre,ott az ápoló szakot kell választanod,azon belül ápoló szakirányt. ez négy éves,és csak akkor végezheted levelezőn,ha van eü alapképzettséged,vagy ha 2 év igazolt munkaviszonnyal rendelkezel ápolónőként. amúgy csak nappalin lehet végezni,ez menni fog kigyerek mellett?
2010. máj. 13. 14:33
 12/24 A kérdező kommentje:
hát nem. Ugy terveztem volna, hogy 2 gyerkőcöt "letudok" egyszerre, és van időm elvégezni sulit.
2010. máj. 13. 14:39
 13/24 anonim ***** válasza:
én is ezért választottam a középfokú OKJ-st. itt háromhetente kell bejárni,évente négyszer vizsga van,amúgy meg szabad vagy. de tényleg nehéz,pedig mindig könnyen tanultam.
2010. máj. 13. 14:42
 14/24 A kérdező kommentje:
unokatesóm most jár ilyen felsőfokú okj-s csecsemőgondozó zsakra, 2-3 év. De azt hallottam, hogy EZT diplomásították. ennek hol lehet utána nézni?
2010. máj. 13. 14:44
 15/24 anonim ***** válasza:

www.felvi.hu

de valamit félreértettél. valóban,diplomásították a bolognai rendszerben,ezért most már 4 éves,és a felsőfokú szakképzés megszűnt,diplomás alapképzés lett belőle.

2010. máj. 13. 14:47
 16/24 A kérdező kommentje:
Na még egy... a diplomás alapképzéssel lehetek csecsemős nővér? És ennél lehet levelezőre járni?
2010. máj. 13. 14:53
 17/24 anonim ***** válasza:
erre már válaszoltam. egyik suli sem engedi,hogy diplomás alapképzésben(tehát egyetemen vagy főiskolán) levelezőn járj,ha nincs két év igazolt munkaviszonyod az adott szakterületen. én pl. szülésznő szerettem volna lenni,ehhez szülészeten kellene dolgoznom. ha tudsz vegyél egy felvételi tájékoztatót a könyvesboltban,és ott ez le van írva. csak nappalin járhatsz. és a dipl. alapképzés után még szakvizsgáznod kell,ha specifikációt akarsz,mint pl. csecsemőápoló,intenzív szakápoló,akármilyen szakápoló.
2010. máj. 13. 14:57
 18/24 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a részletes tájékoztatót :)
2010. máj. 13. 14:58
 19/24 anonim ***** válasza:
igazán nincs mit
2010. máj. 13. 15:00
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha unokatesód most jár akkor ő nem tud neked tuti választ adni a kérdéseidre?
2010. máj. 13. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!