BME mérnökinfó?
Sziasztok!
Tapasztalatokat és véleményeket szeretnék kérni a mostani/volt műegyetemes mérnökinfósoktól.
Szeretitek/szerettétek ezt a szakot és a sulit? Jó az oktatás és a közösség? Mennyi szabadidőtök van/volt? Milyen tudással kéne odamennem? Szerveznek programokat? Előnye-hátránya a szaknak?
Köszönöm a válaszokat!:)
igen, én szerettem a szakot/sulit, elég jó, de nehéz is
nem annyira az oktatáson van a hangsúly, mint azon, hogy megtanítsanak egyedül tanulni
a közösséget szeretem
a tanulás miatt én úgy éltem meg, hogy nagyon kevés volt a szabadidőm, de azért volt
belépő tudásszint nem lényeges, mindent megtanítanak/elmondanak ami csak kellhet, inkább a belépő kitartásszint fontosabb, hogy elvégezd BME-n a szakot
igen, főleg kolisként vehetsz részt programokban
előny: nehéz
hátrány: nehéz
laptopot semmilyet.. inkább asztali gépet érdemes, mivel sokan buknak ki a laptopjuk miatt, hogy nem bírják megállni hogy nem toljanak valami ügyes kis game-et előadások alatt a hátsó sorban
Az elözőnek igaza van, hogy a BME VIK-en nem az oktatáson van a hangsúly, hanem hogy egyedül tanulj. Ha egyedül tudsz tanulni, akkor azt bármelyik másik egyetemen meg tudod tenni, sokkal jobb eredményt elérve.
Szabadidőd szinte nulla, hétvégi tanulások. Programokat felejtsd is el, mert tanulásra is kevés az időd. Az első 4 félév csak kemény tanulás, a semmiért. A szak nagyon jó, csak nem a itt. Az első félévben a hallgatók több, mint fele nem tudja teljesíteni a 30 kreditet, ami jelentős csúszást jelent nekik. Így jó pár államis félévük rámegy az egyetemre , már akinek sikerül elvégeznie, a többiek meg fizethetnek vissza az államnak.
Én azt javasolnám, hogy ha még nem késő módosíts sorrendet.
De egyébként majd szívesen várom itt a hozzászólásodat, decemberben vagy lehet előbb is, ha mégis a BME VIK-re jössz, hogy milyen eredményt értél el. Nagyon keveseknek sikerül egyenesbe elvégezni 10-15 %. Szerintem túl nagy a kockázatot vállalsz a itt. A tanuláshoz szinte semmi támogatást nem kapsz, erre majd számítsál.
Ha nem emeltezel matekból legalább,akkor felejtsd el a BME-t. 425 a felvettek átlagpontszáma és hullanak, mint a legyek, sokan még matek emelt mellett is.
De a te dolgod, ha akarsz gyere, de én nem javasolnám. Csak szóltam. De végül is nekem teljesen mindegy. Mindenki a maga sikerének a kovácsa. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!