Szerintetek gimnázium vagy szakközép? 😕😐
Nem tudom eldönteni🙎
Valaki ad tanácsokat?😊🤗
Vagy esetleg leírjátok hogy miben különböznek és hogy mivel jobb a másik🙂
És hogy a Budapesti szakkok jók-e? ( jövőre felvételizem és nem tudom eldönteni😔) a tanácsokat előre is köszi😄😄😉😊
Szakmát tanulnék.
Hogy miért? Ha pl infos szakot tanulsz akkor azt továbbtanulásnál szinte mindenhol érts: 80%-ban mindenhol elfogadják minden szakirányban.
Tehát ha pl neked az álmod hogy gépészmérnök legyél de infót tanultál kit érdekel? Adja a pontot hozzá.
+ ha nem vagy jóban a biosszal, kémiával, földrajzzal akkor nem feltétlenül kell 3 évig ezeket tanulni lehet ledaráljátok 1 év alatt .
Viszont ehhez meg otthoni szorgalom kell hogy tanuld az a 2-3 tárgyat ami érdekel és ne csak az órai-t csinálgasd.
Előző vagyok
Több nyelv miatt a gimi a nyerő akart lenni
Alapvetoen a gimnaziumok erosebbek, jobban felkeszitenek egy egyetemre, atfogobb tudast adnak. Ha egeszen biztosan tovabb akarsz tanulni vagy eppen meg nem tudod, merre menj, akkor jo valasztas, mivel sok mindenhez lesz alapod. Speciel en is azert lettem gimis, mert nyolcadik ev vegen meg fogalmam sem volt, hogy mit akarok csinalni :D mondjuk nalunk tagozatok vannak, tehat valamilyen iranyt azert ki kellett valasztani, de ez azert konnyebben modosithato.
A szakkozepek kozott valoban sok a vacak, foleg most, hogy pl.ezzel a komplex micsodaval szetbarmoltak a termeszettudomanyos targyak oktatasat, de tavolrol sem mind szinvonaltalan, ismerek nagyon nivos, kemeny helyeket is, ami siman lenyom nem egy gimnaziumot. Na ha mar vannak konkret terveid es ehhez bekerulsz egy ilyen jo szakkozepbe, az a leheto legjobb valasztas, hiszen rendesen kitanulod a szakmat es jo hely leven, tisztesseges egyeb tudast is kapsz melle.
Ha nem tudod mit szeretnél még csinálni, akkor gimnázium.
Ha szakközép 10. osztályában pl rájönnél, hogy te mondjuk vegyészmérnök szeretnél lenni, akkor kb esélytelen a bejutásod mert nem tanultok kémiát pl.
Szülőként válaszolok. Sajnos a mai gyerekek nagy része még 18 évesen sem tudja eldönteni, hogy mi akar lenni, 14 évesen általános végén még rosszabb a helyzet. (természetesen biztosan vannak kivételek)
A szakgimnáziumot csak akkor javaslom, ha biztosan tudod, hogy mi akarsz lenni. A saját gyerekemet gimibe "adtam", mert fogalma sincs, hogy mit szeretne csinálni.
Ahogy az előttem szólók leírták, próbálj meg nyelvet tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!