Hogyan zajlik a tárgy-/kreditelfogadás, mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Nappali Bsc képzésen vagyok jelenleg másodéves, egy egészségügyi képzés hallgatója, államilag finanszírozott helyen. Már egyszer itt is kérdeztem, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha nem azon az egyetemen tanulok, ahová szívem szerint leginkább mentem volna, és ott javasolta valaki, hogy fogadtassam el a targyaimat.A történetem hosszú és bonyolult, de mindenféleképpen szeretném otthagyni a jelenlegi egyetemet és ugyanazt a képzést a másik egyetemen folytatni. Aki tudna nekem segíteni, nagyon megköszönném! Akár privatban is várom a javaslatokat :)2017. márc. 16. 18:36
2/3 anonim válasza:
Ezen mégis mi olyan nehéz?
Jelentkezel a másik egyetemre, majd ha közölték, hogy felvettek szépen befáradsz a tanulmányi osztályra, és elmondod a pontos helyzetet. Ott azonnal útba igazítanak, és probléma megoldva.
Csak azokat a tantárgyakat fogják elfogadni, amit az "új" szakon is oktatnak, és valamilyen %-ban egyezik a felépítése. Azonban ezt is pontosan elmondják.
Ilyen hivatalosabb kérdésekben, ami sokszor egyetemfüggő nem a jónépet kell kérdezni, hanem mindig a tanulmányi osztályokat, azért vannak, és hiteles választ kapsz.
3/3 anonim válasza:
Úgy számolj, hogy 100% hogy nem fogadják el az összes tárgyadat, mert a képzés 2/3ának megfelelő kreditet a másik egyetemen kell elvégezned. (Tehát 210 kredites BSc képzésbe csak 70 kreditet számíttathatsz el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!