Melyik szakma érné meg a legjobban a közeljövőben?
Hali 2 év és kijárom a középsulit és elkezdtem gondolkodni illetve kutatni az általam kedveltnek mondható szakmák között.
Ami eddig is megfogott az az informatikus(tudom hogy ez egy elég szélsőséges megfogalmazása magánam a szakmának) illetve a mérnöki pálya
A közeljövőben előrejelzésképp szerintetek milyen mérnök illetve milyen informatikus lenne a legkeresetteb illetve melyik lenne a legjobb jövedelemmel rendelkező állás?
Tudom hogy elég "tág" kérdésre sikerült de azért remélem valamilyen szinten lehet rá majd válaszolni.:)
Informatika terén: Programtervező, vagy mérnökinformatikus
Mérnök terén: Villamosmérnök, gépészmérnök, építészmérnök,
Mérnöki szakokat ne vedd egy kalap alá.
Aki jól keres közölük az a:
Gépész, villamos, és infós mérnök.
Ezek egy MSC-s papírral, magas szintű nyelvtudással Budapesten simán kapnak 250-300 ezer nettót kezdésként.
Esetleg még talán a minőségbiztosítási/logisztikai mérnökök is jól keresnek, ha gép és járműipar területén helyezkednek el.
A többi mérnök szak szerintem fizetés szempontjából nem jó, szóval ezeket válaszd véleményem szerint.
(Én pl: építőmérnöknek tanultam. Végzett ismerőseim 90%-a ilyen 150 ezer nettót keres sajnos).
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!