Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik egy főiskolai...

Hogyan működik egy főiskolai illetve egyetemi nap (ok)?

Figyelt kérdés

Pl:ha én elmennék pénzügyre és számvitelre akkor a kapott órákat én állítanám össze vagy meglesz adva hogy mi mikor lesz,mert már sok ilyet hallottam de nem tudom igaz-e?ha igaz akkor én pl:tehetném ugy hogy pénteken ne legyenek óráim?

Illetve az egyetemi életről ha van néhány milyen szórakozási lehetőség van stb.?

2010. máj. 9. 19:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
általában nem tesznek kötelező tárgyakat pénzekre, pont a hétvégén hazautazó vidékiek kedvéért, és ha nem akarod akkorra felvenni, akkor nem is kell. pl BCE-psz-en az emberek nagy része nem jár be pénteken
2010. máj. 14. 20:37
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerencsétől (is) függ a dolog. Van, ahol ügyelnek arra, hogy a kötelező órák ne üssék egymást, van, ahol nem. Általában pénteken nincs olyan nagy tanítás, már csak azért sem, mert a kollégista egyetemista csütörtökön tuti bulizik, mert pénteken megy haza.

Ha több időpont van egy előadásra, akkor tudsz választani, ha csak egy, akkor így jártál.

Érdemes előre informálódni, ha péntekre kerül órád, hogy mennyire kell oda bejárni. Ezt a felsőbbévesek el tudják mondani.

Egyébként szerintem ne ilyen szempontok alapján rakd össze az órarended, mert ha kialakul (pár hét) az egyetemi életed, akkor már nem fogsz annyira rohangálni haza...

Ja, van olyan egyetem is, ahol első félévben előre összerakják az órarended, na akkor nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, az van és kész - de legalább nincs benne ütközés (ami a legrosszabb, mert a tanár vagy vizsgán lát először - "hát maga meg hol járt a félévben?", vagy elkönyvel notórius későnek...)

2010. máj. 14. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!