Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik egy főiskolai...

Hogyan működik egy főiskolai illetve egyetemi nap (ok)?

Figyelt kérdés

Pl:ha én elmennék pénzügyre és számvitelre akkor a kapott órákat én állítanám össze vagy meglesz adva hogy mi mikor lesz,mert már sok ilyet hallottam de nem tudom igaz-e?ha igaz akkor én pl:tehetném ugy hogy pénteken ne legyenek óráim?

Illetve az egyetemi életről ha van néhány milyen szórakozási lehetőség van stb.?

2010. máj. 9. 19:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A kreditrendszer arról szól, hogy bizonyos korlátokon belül úgy rakod össze az órarended, ahogy csak akarod.

A bizonyos korlátok az ún. "kötelező órák", amiket ugyebár kötelező felvenni. Szerencsés esetben az orientációs napokon elmondják, melyek ezek. Ezeket mindenképpen fel kell venni, meglesz az időpontjuk is. Előfordulhat, hogy ezek ütköznek: hát, ilyenkor szívás van, de nem megoldhatatlan a probléma.

Aztán vannak a "szabadon választható" kurzusok, amiknek szintén van két fajtája: a "kötelezően választható", és a ténylegesen szabadon választható. Az első csoportba tartozik az, ha egy órát előbb-utóbb abszolválnod kell, de pl. nem szigorlati feltétel-tárgy. Ha az első félévben nem csinálod meg, az sem baj, csak egyszer meglegyen.

A teljesen szabadon választható tárgyakat egyáltalán nem kell felvenned, csak ha kell a kreditszámhoz, és ha érdekel a téma. Mindegyiknek meg lesz adva az időpontja (előbb vagy utóbb), ezek alapján lehet kalkulálni, hogy hová mi fér be. Lehet, hogy lesznek napjaid, mikor egyáltalán nem lesznek óráid, meg lehet, hogy lesznek olyanok is, mikor reggel nyolctól este nyolcig szünet nélkül benn fogsz ülni az egyetemen. Ez mindig változó...

Ahhoz, hogy egy bizonyos napon ne legyen órád, hatalmas szerencse kell, meg irtó jó szervezőkészség.

2010. máj. 9. 19:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Adott az órák időpontja, de van, amelyiket több időpontban is megtartják, tehát választhatsz közülük - jellemzően ezek a kis létszámmal futó órák, pl gyakorlatok. Amihez 1 időpont van, ott nyilván nem. Péntekre egyébként nem szoktak annyira a tanárok se szorgalmasan órát pakolgatni, de kivétel persze lehet, volt már nekem péntek 4-6ig órám...
2010. máj. 9. 19:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Mivel bejárós lennék vagyis hazajárós majd hétvégén ezért kérdeztem hogy pénteken lehetne úgy hogy nem teszek be órákat?
2010. máj. 9. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Értjük, hogy miről beszélsz, de ez csak akkor, helyben fog kiderülni. A tanárok - ha egy mód van rá - tényleg nem szeretnek péntekre órát rakni, mert tapasztalat, hogy a diákok egyszerűen nem járnak be ezekre. Viszont előfordulhat, hogy egy bizonyos tanár csak péntekenként van ott az egyetemen, mert egyébként máshol is dolgozik (nálam most éppen ez a helyzet). Ezt így előre senki sem fogja neked megmondani.
2010. máj. 9. 19:45
 5/12 A kérdező kommentje:
ja értem rendben van köszönöm!
2010. máj. 9. 19:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a PÜSZ-ösöknek (pénzügy számvitel) egy héten csak 4 napot kell bejárniuk. fél évig keddtől péntekig, következő félévben pedig hétfőtől csütörtökig.
2010. máj. 14. 16:52
 7/12 A kérdező kommentje:
na az nekem is jól jönne hova jársz suliba?
2010. máj. 14. 17:22
 8/12 anonim ***** válasza:
SZIE-GTK (Gödöllő) előző voltam.
2010. máj. 14. 17:42
 9/12 anonim válasza:

Intezmenytol, kartol fugg, hogy mennyire szabhatod meg az orarendet, amugy meg nem muszaj bejarni minden eloadasra...

Szorakozasi lehetosegek meg annyival tobbek, hogy vannak egyetemi bulik is, amik azert igen jok ; )

Amugy manapsag nem nagy ugy elvegezni egy foiskolat, egyetemet... a trukk h neha tanulni is kell!

2010. máj. 14. 17:49
 10/12 A kérdező kommentje:
hát nem vagyok az a nagy bulizós tipus inkább sportolási lehetőségek érdekelnek de az is iskolától függ!köszönöm!
2010. máj. 14. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!