Ki járt az ELTE Radnóti Miklós gimnázium hetedik-nyolcadik évfolyamára? Van esélye annak hogy átvegyenek?
Nálunk egyetemen a jobbak közt, bár nem akik szintén, de ennek az egyetemnek a gimijébe jártak.
Amúgy aki bekerül, az tudd teljesíteni. Ott ha csak nem erős 8 osztályos gimiből mész komoly különbözeti vizsga letételen nélkül, egy évet vesztes, és az ELTE-t jobb szakon megcélozva megtérül, de amúgy kellemetlen lehet. Én és húgom is általánosban ugrottunk egy-egy évet, én kint Németországban, ő két évvel később itthon. Nagyon jó ez a idő spórolás. Jó lett volna letenni az érettségit 16 évesen is már. Előtte 7. vagy főleg 8. évfolyamot megspórolni még általánosban.
Én most vagyok nyolcadikos ott, és nagyon szeretem. Magáról az átvételi eljárásról nem sokat tudok, de az gyakran előfordul, hogy az év végen az iskolából elmenő diákok helyett másokat vesznek fel... Hova jársz most, milyenek a jegyeid? Felvételiztél már korábban a Radnótiba? (Ugyanis volt olyan, amikor a korábbi felvételizők egy részét hívták be, megírattak velük egy tesztet, és ez alapján vették át néhányukat)
Amúgy én úgy tudom, hogy nem vesztenél egy évet, hetedikből nyolcadikba vennének át, szóval ez nem probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!