Osztatlan tanári képzésen valóban 14 félévet áll az állam? Nekem már elment 4 félévem és emiatt kérdem.
Sajnos nem. Legalábbis nekem nem. Ugyanis a +1 évek azok valami jogi fehér folt, és nem vonatkozik rá, csak akkor vonatkozna, ha egyben lenne, és nem plusz jellel, az jogilag azt jelenti, hogy nem vonatkozik rá a +2 félév sajnos.
Így azt fizetni kell, ami jelenleg 620 ezer forint egy évre. :(
FIR (Felsőoktatási Információs Rendszer) támogatási idő keret meghatározásáról és a támogatási idő számítási algoritmusáról részletes tájékoztatást talál a felvi.hu oldalon közzétett A támogatott félévek számításának alapjai a FIR-ben című tájékoztató füzetben, illetve a füzet mellékletét képező Párhuzamossági esetek című táblázatban. ( [link]
A tájékoztató füzet 7. oldalán találja a támogatási idő keret meghatározásának leírását.
A keret az alábbi esetekben lehet 14 félév:
a. osztatlan képzés vagy hitéleti osztatlan szakirányos képzés, amelynek képzési ideje több mint 10 félév
b. hagyományos egyetemi vagy főiskolai képzés, amelynél a képzési idő minimum 12 félév, és a képzés kezdete 2006-08-01 vagy későbbi;
c. hagyományos szakpáros egyetemi-főiskolai képzés (PSZKSZP), amelynél a képzési idő 11 félév, vagyis a képzési időt meghatározó képzési elem a PEGYP11, és a képzés 2006-08-01 előtt kezdődött;
d. hagyományos szakpáros egyetemi-főiskolai képzés (PSZKSZP), amelynél a képzési idő 12 félév, vagyis a képzési időt meghatározó képzési elem a PEGYP12, és a képzés kezdete 2006-08-01 vagy későbbi;
e. osztatlan tanári képzés (OSZKTAN), amelynél a képzési idő 11 vagy 12 félév, vagyis a képzési időt meghatározó képzési elem az OEGYT11 vagy OEGYT12
Pedig tőlem vonják, mint a kis angyal.
Járok még egy kört rá, hátha történt azóta valami, de én voltam az első generációs az új rendszerben, és onnan a tapasztalat. Féléveket pedig az előző diplomámmal használtam el.
Köszönöm ezeket az információkat azért, járok rá egy új kört!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!