Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jelentkezzek e az egyetemre?

Jelentkezzek e az egyetemre?

Figyelt kérdés
Érettségi után közlekedés OKJ-ra mentem.Ez 2 éves.Még van másfél év.Jelentkezzek e most (akár már ma) egyetemre vagy akkor már fejezzem be ezt az OKJ-t?Egyébként turizmus-vendéglátás FSZ-re mennék és utána alapképzésen befejezném,lehetőleg duálison,vagy levelezőn,akkor már munka mellett.

2017. febr. 6. 12:35
 1/4 anonim válasza:
Csak mondom hogy fsz = okj, csak fsz túl van bonyolítva mióta bevitték egyetemi képzés alá ami azt jelenti, hogy csak felsőoktatási intézmények csinálhatnak ilyen képzést. Ha elmúltál már 20 és úgy érzed ezzel a közlekedésivel el tudnál helyezkedni, akkor semmiképp ne menj fsz-re mert nem ad versenyképes végzettséget, még az alap turizmusos diploma sem. Fsz-nél a munkáltató legtöbbször nem a tudást nézi, hanem a külcsint vagy, hogy dekoratív csaj legyél titkárnő pozira vagy ilyesmi állásra. Ennyi. Aki mást mond hazudik.
2017. febr. 6. 13:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jobban érdekel az egyetem, akkor add be a jelentkezést. Szerintem felesleges először fsz-re menni utána alapképzésre. Nagyjából úgyis ugyan azt tanuljátok csak az egyik 2 év a másik meg 4 és fsz-szel feleslegesen pocsékolod az állami féléveket. Ha az okjt meg te tudod eldönteni, hogy érdekel-e akarsz-e benne dolgozni stb. Ha csak úgy ott vagy annak sincs sok értelme max a diákkedvezmény miatt.

A legjobb szerintem az az lenne ha alapból levelezőn tanulnál és mellette meg tudsz dolgozni.

2017. febr. 6. 13:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Fizetős alapképzésre mennék,azért megyek FSZ-re,mert így az alapképzés rövidebb lesz és azt a 3-4 félévet már kibírom fizetni.Plusz így úgy gondolom,sokkal nagyobb az esélyem bekerülni duális képzésre.Ami ha megvan,akkor már szinte biztos az elhelyezkedés és a pénz miatt sem kell aggódnom
2017. febr. 6. 16:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Biztos,hogy ezzel a közúti közlekedéssel nem fogok tudni elhelyezkedni.A szomszéd fia is ezt tanulta és semmire sem ment.Ha kapok is vele munkát,akkor is max raktáros (WTF közúti közlekedés=raktározás?) vagy vmi BKK ellenőr lehetek
2017. febr. 6. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!