ElekTamás88 kérdése:

Jelentkezzek egyetemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyetemre szeretnék jelentkezni, a ponthatár 282, a kalkulátorral viszont 284 pontom van. Villamosmérnöki karra szeretnék menni, levelezőin, munka mellett. Elsősorban állami, de az ön költségtérítéses verzió sem kizárt. Az a 2 pont nagyon kevésnek bizonyul számomra, de jövőhéten indul egy angol nyelvtanfolyam, ugyanis még idén szeretnék nyelvvizsgát szerezni, ha most nem sikerül a következő jelentkezésnél ez plusz pontot jelent. Keresztképzést próbáljam meg, vagy normál? Folyamatos munka és tanfolyamok/képzések mellett nehéz megszerezni a diplomát?

2017. febr. 1. 22:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

#5 kicsit lekezelően válaszolt, de alapvetően nem írt hülyeséget... A villamosmérnöki szakhoz valóban sok matek kell, talán az egyik legelvontabb mérnöki szak, ami létezik. Én most autonóm mobilis robotok pályatervezésével foglalkozok, ez kizárólag matek/szabályozástechnika/villamosságtan, de valami brutális mértékben.

"Országos matek versenyek, szakmai európai és világversenyek rekordok beállítása...stb :-)"

Ha országos matek versenyeken vettél részt, akkor egy matek emeltet gyakorlatilag ki kell maxolnod, fizika közepet meg röhögve teljesíti egy jó matekos, így viszont keveslem azt a 284 pontot. El vagy szállva egy kicsit magadtól. Felvételizz a BME-re, ott majd jól megtörnek (kb. ugyanazokat mondják majd neked mint #5, csak az eredményeid is ezt fogják mutatni), tanulsz egy kis alázatot is, és máris másképpen fogsz állni az emberekhez, és az egész világhoz.

2017. febr. 2. 20:07
 12/13 A kérdező kommentje:
Reál tantárgyakból mindig is 4-5-ös voltam, a humán viszi le kegyetlenül a pontjaimat, az osztályfőnököm kijelentette még vizsga előtt, hogy meg fog buktatni, de szerencsére 20%-kot kaptam, tehát a kettes legalja. Egyébként én úgy gondolom, hogy van egy kis előnyöm a gimnazistákkal szemben, akik eleve úgy kerülnek oda, hogy a szakirányt nullával kezdik. Jól tudom, hogy hamar kimeríti a bennem lévő tudást és az egyetemi tananyag. A emelt szintű matekkal sohasem volt gondom és egyetemi alapszinten sem, emelt szintű érettségit viszont nem akartam 10 éve. Egyébként nem csak villamosmérnökin, hanem gépészmérnökin is gondolkodom. Még alszom erre egyet, hogy mitévő legyek.
2017. febr. 4. 18:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, számoltál a duplázással?

Merthogy ilyen is van, ekkor nem nézik a jegyeid és a többi érettségidet sem.

2017. febr. 4. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!