PTE-ETK Orvosi diagnosztikai analitikus levelezőn?
Sziasztok! tudom hogy sok féle kérdés van már a témában de nem igazán találtam akik levelezőn végezték volna.
Elsősorban azokat kérdezném akik levelezőn járnak illetve jártak hogy, hogy ment nekik milyen nehézségek voltak illetve hogy ment a tanulás,vagy egyéb tapasztalatok!?
Én oda jártam, igaz nem végeztem el, mert váltottam, de van elég tapasztalatom. (Nappalin, de elég sok levelezőst ismertem, meg még óráink is voltak velük néha.)
Az első sokk akkor érte a levelezősöket, amikor rájöttek, hogy havi egyszer egy egész hétre be kell járni, reggeltől estig. A legtöbben nálunk középkorú családanyák/dolgozó 20-on éves nők voltak levelezőn, és mindnek igen komoly erőfeszítésébe került összehozni, hogy el tudjon menni a munkahelyről, vagy valamilyen kötetlen munkaidős állása volt.
A tanárok javarészt megegyeznek a nappalis tanárokkal, a legtöbb alapvetően jó szándékú, segítőkész, bár vannak köztünk arrogánsabbak is, de hol nincsenek... Viszont a levelezősök vért izzadtak, hiszen nekik egy hétre volt besűrítve az az anyag, amit mi egy hónap alatt hallottunk, és a gyakorlatok is jóval nehezebben mentek, kevésbé voltak gördülékenyek.
Ez a szak alapból nem könnyű, mindenki azt hiszi, alacsony a ponthatár, tehát tuti valami büfészak, de nagyon nem. És a gyakorlatokkal, az órák megtartásával mindig voltak problémák nappalin is, levelezőn ez még kevesebb rugalmasságot eredményez, ráadásul a képzési központok, hát, finoman szólva sem a jól felszerelt kategóriába tartoznak. Az egész baromi kötött, és levelezőn sokkal, sokkal nehezebb elvégezni, mint nappalin. Akkor menj ide, ha tényleg érdekel a szakma, és csak akkor menj levelezőre, ha nagyon muszáj. Ha elég szorgalmas és önálló vagy, akkor természetesen teljesíthető, de baromira nem lesz könnyű, az időbeosztás miatt meg a munkahelyek legalább 80%-ával egyszerűen nem összeegyeztethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!