Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia-Földrajz tanári...

Biológia-Földrajz tanári szakra szeretnék jelentkezni de szakközép iskolába járok attól még felvesznek?

Figyelt kérdés
Biológia földrajz szakos tanárnak szeretnék jelentkezni de szakközép iskolába járok. Így nem lesz érettségim se földrajzból se biológiából mert hogy az új rendszer szerint nekem már kötelező a szakmai tárgyból érettségizni. De én tanár szeretnék lenni a jegyeim mindkét tantárgyból 5-ösek Szerintetek attól még felvesznek? Válaszotokat előre is köszönöm :)

2017. jan. 30. 08:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!!

Ahhoz, hogy ne csak lead jelentkezésed biológia-földrajz osztatlan tanári szakra, hanem fel is vegyenek, kell belőle érettségi. Ráadásul az egyikből emelten kell érettségizned, mert nem lesz meg a pontod. A tanári minimum ponthatár 305, de ennél jóval magasabb szokott lenni. Én a helyedben nekiállnék magamtól készülni, biológiából emelt szinten, és mire végzős leszel leérettségizel emelten. Igazából sokat nem veszítesz, mert így nem lesz belőled tanár, csak azzal az eséllyel amit leírtam. Sajnos, ezt a világot éljük. Én tavaly érettségiztem emelt szinten biológiából és 80%-al 5 lett, emelten 60%-tól ötös. HA szorgalmasan készülsz, váratlan feladat nem érhet. De ha rám hallgatsz, akkor földrajz helyett más szakot választasz, sajnos a földrajz nagyon háttérbe szorult. Valami olyan szakot ajánlanék, amiből kötelező érettségizni és magasabb óraszámos. Pl.: magyar, történelem, matek vagy idegen nyelv??? Ezek közül egyik se? De, ha neked szíved vágya,hogy földrajzos legyél, akkor hajráááá.... nagyon sok szerencsét kívánok és jó készülődést. Csak ügyesen, ha vmiben segíthetek, akkor írj nyugodtan még privát üzenetet is segítek :)

2017. jan. 30. 09:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

De kell érettségi a két tárgyból

(ha felvizni szeretnél)

2017. jún. 21. 10:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A felvételi tárgyakból mindenképp jelentkezned kell érettségire
2017. jún. 21. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!