Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A jogi asszisztens képzés...

A jogi asszisztens képzés mennyire nehéz a rendes jogi képzéshez képest?

Figyelt kérdés
Van ugye ez a FSZ ami 2 éves és az osztatlan jogász ami 5 éves.
2017. jan. 29. 19:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azért azt cáfolnám, hogy a diploma enged következtetni az értelemre. A nyelvek meg hogy jönnek ide? :D Gimnáziumi végzettséggel 3 nyelven (magyaron kívül) kommunikálok különböző szinteken. Bármikor tudnám őket fejleszteni, csak most épp mással vagyok elfoglalva. Ezek közül kettőt úgy tudok, hogy tanárt még messziről sem láttam. A talentum nem iskola kérdése. Ellenben nem egy ismerősömnek azért nem adták ki a diplomáját, mert egy nyelvvizsgát nem volt képes letenni. Azt már meg se említsük, hogy hány embert látni akár itt a neten, akár a való életben, aki ahhoz képest hogy egyetemet végzett, még helyesen írni sem tud, illetve nincs összeszedett, releváns véleménye általános dolgokról. Egyszerűen üres a feje.

Én inkább azt látom, hogy irodavezetőknél kérik a felsőfokú végzettséget, asszisztens nagyon is lehetsz érettségivel és nyelvtudással. Én most mennék egyetemre, de mindenki le akar beszélni, pont a nyelvek miatt. Bár ezzel nem értek egyet, de azért a diploma sem egy életbiztosítás ha amúgy csak jó dolgodban végezted el az egyetemet. Ilyenből meg rengeteg van. Manapság divat az egyetem, csak épp rengeteg 18-20 éves nem elhivatottságból, hanem azért megy, mert mindenki más is és anyuci - apuci is tolja befelé. Aztán bár sok az elméletileg képzett ember, de gyakorlatban nem sokat ér a fele. Na szóval száz szónak is egy a vége, önmagában nem kell hanyatt esni a diplomától.

2017. júl. 30. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!