Ha csúszás miatt az utolsó félévemet már önköltségesen kell töltenem, akkor a szakon a félévért annyit kell fizetnem, ami a felvételem évében volt a félév önköltséges ára?
Egy korábbi hasonló, más által feltett kérdésben valaki a következőt válaszolta:
"Egy adott szakra meg van határozva az összeg, mindegyik egyetemen annyit kell fizetni az adott szakon. Ez az összeg alapvetően változhat az évek során, viszont rád az érvényes, amilyen összeggel elkezdted a tanulmányaidat. Tehát ha az összeg változik, az csak a soron következő évfolyamtól érvényes. Rád nem az."
Igen de ezek a változások a nem a forintális dolgokra vanatkoznak, hogy csak ezekre meg azokra érvényes, ezek tanulmányi dolgok, nem anyagiak.
Az egyetem arról nem tehet, hogy te nem tudtad befejezni a mintatanterv szerinti időben. Miért kellene kötnie az egyetemet bárminek is, ha te nem haladsz a mintatantervvel? Ha van infláció, drágul valami, nagyobb a rezsije bárminek, akkor nyilván ezeket a költségeket az egyetem érvényesítheti a költségtérítéses hallgatóknál.
De ez csak szerintem, kérdezd meg a TO-t. Meg lehet válaszol valaki, aki esetleg máshogy tudja.
Tegyél fel egy olyan kérdést, hogy a költségtérítéseseknek, hogy változik a tandíj az egyetem kezdetétől a végéig? Aztán ebből talán tudsz következtetni, ha válaszolnak rá itt a gyakorin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!