Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógytornász, szomatopedagógus...

Gyógytornász, szomatopedagógus vagy konduktor?

Figyelt kérdés
Idén kéne, de csak jövőre fogok végezni a gimivel(5 évf. miatt), így van időm végig gondolni mit és hogyan szeretnék és mire "gyúrjak" rá,hogy felvegyenek a kiszemelt szakra. Azzal kapcsolatban lenne kérdésem,hogy melyik szakmával hol és miként tudnék elhelyezkedni? Tudom, hogy a gyógytornász sokkal messzebb áll a másik kettőtől, de eleinte ez érdekelt a legjobban, csak mivel megláttam milyen pontszámokkal lehet bekerülni, elgondolkoztam a lehetőségeimen, hisz amúgy is kell a, b és c terv. Rengeteget olvastam mindegyikről és az Education is a kiszemelt sulik standjaiknál érdeklődtem a dolgok után, de végérvényesen nem kaptam megfelelő választ. (Pető Intézet, Sote, és Elte Bárczi) Gyógytornászként hol tudok elhelyezkedni és tényleg olyan sok van belőlük, mint ahogy azt mondják? Plusz milyen jövő várna, ha inkább gyerekekkel szeretnék foglalkozni? Ezért is gondolkoztam el a szomatopedagógián,mert az inkább gyerekekkel foglalkozik, de a felnőttek sincsenek kizárva(nekem ez lenne a lényeg, hogy inkább gyerekek, de a felnőtteket is tudjam kezelni, leginkább mozgással mindkettőt.:)) És ha már szomato akkor szóba jön mindenhol a Pető módszer és annak tanulása. Tudom a Pető András Fősulin sajátíthatom el..de utána elhelyezkedés szempontjából mivel járok jobban? A szomatoval vagy a konduktorral? Mi lenne akkor, ha a szomato lenne az első számú célom és utána idővel a konduktor szakmát és elsajátítanám? Kérlek segítsetek, mert fontos lenne, hogy merre menjek majd tovább a jövőben! :)

2017. jan. 22. 10:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék egy új irányt mutatni a sok szintén nagyon jó mellett.

Én Bothmer gimnasztikát végzek. Ez egy különleges testnevelés típus, a waldorf iskolák sajátos mozgástípusa.

Alapvetően testnevelő lehet 1-6-8 osztályban, aki elvégzi. ÉS/vagy felnőtt oktató. A képzés Budapesten zajlik, levelező, 4 éves. Most nem mesélek róla többet, de minden második évben indul új évfolyam, és vannak nyílt hétvégék is. Nem állami rendszer! (Nemzetközi diploma +Gyakorlatias, emberre szabott...)

Elvégzése után lehetőség van térdinamikai továbbképzésre, mely egyfajta gyógyító mozgás. Egészen különleges.

Engem meggyógyított ez a mozgás több szempontból is, és így én ís gyógyítani szeretnék.

Mindenkinek ajánlom.

Szívesen válaszolok kérdésekre, de nem nézek ide gyakran... Szóval nem ígérem. De írjatok! :)

2019. márc. 21. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!