Gazdinfo a Corvinuson, tapasztalatok?
Itt a Corvinus gazdinfó operatív tanterve: gazdalkodastudomany.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/gazdalkodastudomanyi_kar/files/Operativ_tantervek_2016-2017/BA/25_6_B_Gazdinformatikus_2016-17.xls
Én is ide járok, igaz még csak elsőévesként. Pesten BGE-n van még meg GDF-en, de az fizetős suli. Sok különbség nem nagyon van, viszont a Corvinusos a legelismertebb diplomát adja.(persze a többivel is simán el lehet helyezkedni, ha valaki érti a dolgát, de jobban néz ki cv-ben a BCE)
Mesterképzés viszont van BME-n, szóval az egy megoldható kombó, hiszen ott inkább az informatikán van a hangsúly.
Ha Pesttől el tudsz tekinteni merem ajánlani a Szegedi gazdinfót, ők már-már mérnök infó szintjén veszik az anyagot.
Ha van valami konkrét kérdésed még, szívesen válaszolok :)
A Corvinus gazdinfós matek szörnyű, nagyon minimális aki tudja teljesíteni elsőre, és hiába vesznek fel államira, már 3,00 átlagot teljesíteni kell, ami egy 2-es mikroökonómiá vizsgával (10 kredit) már alig felhozható.
A BGE-n még sajnos nem elég jól kiforrott a gazdinfo.
OE, BME, ELTE szakjai között nézelődj inkább ha hasznosat akarsz.
Előző válaszolónak:
El kell keserítselek, hogy messze könyebb a corvinusos matek mint a többi :) Egyedül az elmélet magolás a szivatós, a gyak része nem összehasonlítható pl bme-vel.
A 3 egészes átlag simán hozható, a mikró nem 10, hanem 5 kredit.
A matek es a mikro 10 kredir együtt.
A matek nehéz, a bme-sek lesnek, hogy mióta lett itt ilyen nehéz, ők se tudták még a gtk-s szakok matekjának egy folytonosság feladatát se egyszerűséggel megoldani.
Én idei infokról beszélek
Így tényleg 10 kredit, de mikró is hozható azért szerintem.
Én láttam nem egy bme-s linalg meg analízis zh-t, és továbbra is fenntartom, hogy közelében sincs az itteni azoknak.
Ja és én is az ideiről beszélek.
Azon megy a vita, hogy a harmadik válaszolónak sajnos nem azt adja/adta a Corvinus amit várt és most lefikázza minden kérdésben ahol a Corvinus szó szerepel. Igen, középszintű matekérettségivel nem valószínű hogy kirázod a kisujjadból az anyagot, de ha bejársz és otthon is rászánsz 1-1,5 órát akkor simán lehet teljesíteni a matekot is és a mikroökonómiát is. Ha esetleg problémákba ütközöl akkor vannak egyetemszintű felkészítők ingyen, valamit olcsóbb (2000 Ft körül) és "drágább" (4-5000 Ft-s) felkészítők is.
Igazából a kar teljesen mindegy, mert úgy tudom a BGE-n a PSZK-n van ez a szak ami szintén gazdasági kar. Az alap közgazdasági tudást minden egyetemen meg fogják adni, de ez nem annyira vészes, mert ami full közgázas tárgy az a mikroökonómia és a makroökonómia. A mikro eléggé unalmas és tömény, ezzel szemben a makro tök érdekes, hiszen az nem egyéni szintre vezeti le a dolgokat, úgyhogy szerintem azt élvezni fogod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!