Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudom egyetemet saját...

Hogyan tudom egyetemet saját magamnak fizetni?

Figyelt kérdés
Idén érettségizek és tovább akarok tanulni mindenféle képen és Gazdasági irányba konkrétan a Műszaki menedzser szakot néztem ki OE-n és állami a cél de lehetséges, hogy nem érem el a bejutási ponthatárt államira csak önköltségesre és az érdekelne ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak arra, hogy ki tudjam fizetni a tandíjat . A Diákhitelt biztos nem fogók felvenni , a duálist ismerem és alapból az a cél de ezeken kívül mondjuk ellehet menni cégekhez dolgozni mondjuk suli után vagy meló diák ? Esetleg valakinek valami tapasztalat ?

2017. jan. 1. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Diákmeló. (:
2017. jan. 1. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nappali képzésen inkább csak diákmunka jöhet szóba. Harmadévesen már aki szerencsés félállásban tud valahol dolgozni, mert a végzéshez közel már vesznek fel hallgatókat. De azért olyat találni ahol a leendő végzettséged szerint tudsz dolgozni és órarenddel összeegyeztethető keveseknek sikerül. Sokan inkább pénztárba mennek vagy árufeltöltőnek, ezekre mindig meresnek diákokat és eléggé ruhalmas időpontok szerint. Első évben céghez bekerülni esélytelen (nyilván a duális kivétel), hacsak nincs már valamilyen OKJ végzettséged.

Ha semmiképpen nem akarod a diákhitelt akkor nagyjából csak az van, hogy diákmunkából fizeted, nyáron az első szemesztert össze tudod szedni, a tavaszi szemeszter díját meg akkor suli mellett kell megkeresni. Esetleg a szülők tudnak még segíteni vagy ha jól tanulsz kaphatsz ösztöndíjat második szemesztertől amiből már tudsz félretenni a harmadik szemeszterre.

2017. jan. 1. 23:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ hát igazából most lesz egy gépész technikumom ami okj. Szóval akkor vesznek fel pl Tescoba még egyetemről is nem csak középiskolából?
2017. jan. 2. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Persze vesznek fel, csak az a lényeg hogy 18 év felett legyél és legyen hallgatói jogviszonyod. Nyilván van más diákmunka is csak soman csinálják ezt mert erre folyton meresik a diákokat. Lányok még hostess munkákat is vállalnak, meg kóstoltatást áruházakban.
2017. jan. 2. 15:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Hogyne tudnál diákmelózni! Nemhogy rengeteg lehetőség, egy csomó diákmunka szövetkezet is van Budapesten és egyszerre többhöz is beregisztrálhatsz. Csak az nem kap diákmunkát aki nem akar. :)És ez nem egy nehéz szak biztos lesz rá időd, főleg ha csak a tandíjat szeretnéd összeszedni. (én is OE-s vagyok)
2017. jan. 4. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!